fbpx
E-UTRIP
Mejni prehod Petrina. VIR: Bralka.
Mejni prehod Petrina. VIR: Bralka.
Izpostavljeno Aktualno

Kolpa bo še poplavljala: Kdaj se bo stanje umirilo?

Zaradi močnih padavin velja danes za jug Slovenije oranžno opozorilo, na jugozahodu pa je napovedana tudi močna burja, opozarja Agencija RS za okolje (Arso). Krka in njeni pritoki še vedno naraščajo, danes pa lahko v širšem obsegu poplavijo v spodnjem toku. Ponoči naj bi poplavljala tudi Kolpa.

Oranžno opozorilo velja do dopoldneva, ko se bo vreme v osrednji in jugozahodni Sloveniji umirilo. Na jugovzhodu države pa bo zaradi močnega vetra veljalo rumeno opozorilo.

Krka in njeni pritoki počasi naraščajo in poplavljajo na območjih pogostih poplav. V srednjem toku bo naraščala predvidoma do dopoldneva, v spodnjem toku pa do popoldneva. Poplavljene površine se bodo postopno povečevale, pri čemer lahko Krka v spodnjem toku poplavi v širšem obsegu, opozarja agencija.

Kolpa je v zgornjem in srednjem toku po prehodnem upadanju pričela ponovno naraščati, v spodnjem toku pa se njeno naraščanje nadaljuje. Ponoči bo Kolpa poplavljala na izpostavljenih območjih, zjutraj pa se bo pretok začel zmanjševati.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki