fbpx
E-UTRIP
INTERSOCKS ODPIRA PRIHODNOST LOGISTIKE
Izpostavljeno Aktualno

Podjetje Intersocks odprlo novo robotizirano skladišče Autostore

Intersocks, del mednarodne skupine Arklyz s sedežem v Švici, z veseljem napoveduje odprtje novega robotiziranega skladišča Autostore na Reški cesti 29 v Kočevju. Ta prelomna investicija je ključni del širše strategije podjetja za povečanje proizvodnih in logističnih zmogljivosti ter prilagoditev na izzive sodobnega poslovanja.

Nova investicija v skladišče Autostore bo podjetju omogočila avtomatizacijo in optimizacijo logističnih procesov. Avtomatizirani robotski sistem omogoča skladiščenje več kot 35.000 skladiščnih enot dimenzije 60 x 40 x 40 cm, kar predstavlja več kot 400.000 parov obutve ali več kot 3 milijone parov nogavic. Kapaciteta nabiranja blaga znaša 400 zabojčkov na uro, kar bo bistveno pospešilo odzivnost na trgu, izboljšalo natančnost dostave in zmanjšalo obremenitev zaposlenih.

Širša investicijska strategija

Otvoritev robotiziranega skladišča je del širše investicijske strategije podjetja, ki vključuje tudi nedavno odprtje nove proizvodne hale ter vlaganja v najsodobnejše stroje za pletenje in izboljšanje informacijske infrastrukture. V zadnjem letu je podjetje ustvarilo promet v višini 75,26 milijona EUR in dobiček 3,69 milijona EUR, s 183 zaposlenimi, kar dokazuje trdnost njegovega poslovanja.

Naslednja faza bo izgradnja visokoregalnega skladišča s kapaciteto za 10.000 do 12.000 palet, kar bo dodatno povečalo skladiščne zmožnosti podjetja. Načrtovani začetek gradnje je za konec leta 2025.

Z novimi investicijami Intersocks ne le krepi svojo prisotnost na mednarodnem trgu, ampak tudi prispeva k lokalnemu gospodarskemu razvoju. Podjetje ustvarja kakovostna delovna mesta in povečuje konkurenčnost regije, kar je bilo priznano z nagrado FDI Award za najboljše tuje investitorje v Sloveniji. Za investicijo “Logistični center in avtomatska proizvodna linija” je Intersocks pridobilo več kot 3 milijone EUR sredstev od Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki