Jesen v Kostelu

Poletje se je poslovilo, Kolpa se je ohladila, a na Zavodu za kulturo in turizem Kostel nismo v mirovanju.

Poletje se je poslovilo, Kolpa se je ohladila, a na Zavodu za kulturo in turizem Kostel nismo v mirovanju.

Sredi septembra se je v prostorih ZKT odvil koncert Harmonika malo drugače, na katerem smo izpod spretnih prstov glasbenega virtuoza na kromatični harmoniki, Dejana Kušerja, spoznali klasična dela, ki jih v takšni izvedbi ne slišimo pogosto. Glasbenik nam je predstavil avtorje, dela in harmoniko na malo drugačen način.

V soboto, 21. septembra smo zahvaljujoč odličnemu sodelovanju z lisičkami Lynx and Fox, ponovno izpeljali pohod po poti Mikulovega vraga, se naužili s soncem obsijanega dne, se na kmetiji Padovac okrepčali z jabolčnim zavitkom, degustirali kostelske dobrote na gradu Kostel in se prepustili čarobni zgodovini gradu Kostel.

V jesenskih dneh načrtujemo veliko dogodkov in delavnic:

  1. 10. ob 10. uri vas lepo vabimo na delavnico oblikovanja gline, kjer si bo vsak udeleženec v objemu grajskih zidov in pod budnim očesom dr. Petre Draškovič Pelc ustvaril unikatno GRAJSKO SKODELICO. Izkušnja temelji na zaznavanju gline in čutenju le-te.
  2. 10. ob 10. uri bo v prostorih ZKT Kostel potekal FESTIVAL ZDRAVJA v izvedbi CKZ ZD Kočevje. Na festivalu nam bo predstavljena telovadba, s katero ohranjamo fit telo, tehnike sproščanja in meritve krvnega tlaka.
  3. 10. ob 17. uri pa v prostorih ZKT Kostel, Petrina 11, pripravljamo zdaj že tradicionalno prireditev BUČE IN KOSTANJ, kjer ob zlato zapečenem kostanju in kuhanem vinu spremljamo kratek kulturni program, izvedemo tekmovanje v izrezovanju buč in se zavrtimo ob prijetni glasbi.

Tudi jesen je lepa in pestra v našem Kostelu. Vabljeni!

Ekipa ZKT Kostel

Povezane objave

Oglejte si soočenje županskih kandidatov

Kruta smrt Terezije: “Nihče ni opazil, da bi bilo med njima kaj narobe”

Derbi, ki je Sodražane dvignil na noge

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih