Derbi, ki je Sodražane dvignil na noge

Nik Jelić in Andraž Žlindar.

V pričakovanju (skoraj) sosedskega derbija, ki je na noge dvignil tako Sodražane kot Dobrepoljce, se v obeh taborih pred nocojšnjo tekmo 4. kroga v Prvi državni futsal ligi med The Nutrition Extremom in Dobrepoljem (ob 21. uri) trenerski štab taktično pripravlja na nasprotnika. Zaradi izjemnega zanimanja občinstva v obeh krajih in širši okolici bo tekma odigrana v Ribnici, pričakovati pa je, da bo del tribun zasedla tudi zvesta navijaška skupina iz Dobrepolja. Mar to ni dovolj tehten razlog za povabilo na tekmo?

Sodražani imajo po dveh krogih dve točki (dvakrat so se z nasprotnikom razšli brez zmagovalca), medtem ko ima Dobrepolje po dveh zmagah šest točk. »Še naprej smo zdesetkani – v zadnjih dveh tednih smo utrpeli še tri poškodbe – a fantje, ki so v rotaciji, so pogumni. Na igrišču puščajo srce. Z dosedanjim izkupičkom smo zadovoljni in moramo biti zadovoljni, pred nami je dolga sezona, borba za vsako točko bo naš motiv in imperativ,« pravi trener Nik Jelić, ki ne dvomi, da bo tako tudi zvečer.

Jeziček na tehtnici, spodbuda s tribun

Dobrepolje je v naletu, še posebej po izdatni zmagi v Sevnici. »Strinjam se. Oni so povratniki v ligo in za njih je vsaka tekma velik izziv. Okrepili so se in v klubu dobro delajo. To je njihova stvar. Mi smo preučili njihove dobre in šibke lastnosti. To je pravi derbi, in o zmagovalcu bo odločala vsaka žoga. Imamo najmlajšo ekipo v ligi, fantje so lačni tekem. Jeziček na tehtnici bo, poleg naše prizadevnosti, tudi vsak glas več s tribun. Ja, naši privrženci znajo ustvariti vzdušje, ki mu ni para,« je Nik ponosen tudi na njih.

Povezane objave

Oglejte si soočenje županskih kandidatov

Kruta smrt Terezije: “Nihče ni opazil, da bi bilo med njima kaj narobe”

Filmska policijska akcija sredi Kočevja: Kaj se je dogajalo?

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih