Kruta smrt Terezije: “Nihče ni opazil, da bi bilo med njima kaj narobe”

Kraj dogodka,

Potem ko so ribniški policisti v torek popoldne obravnavali strelski incident v zaselku Maršiči, so bili v sredo obveščeni še o najhujšem kaznivem dejanju zoper življenje in telo – umoru oziroma uboju. V večstanovanjski hiši v Dolenji vasi so našli truplo 79-letne Terezije T., ki je umrla zaradi poškodb, zadanih z ostrim predmetom, kot so sporočili z ljubljanske policijske uprave. Osumljenec za dejanje je 48-letni Darko T., Terezijin sin, ki je sprva pobegnil. Policisti so ga včeraj do poldneva našli v bližini doma Ribiške družine v Prigorici, ga aretirali in odvzeli prostost. “Preiskava vseh okoliščin kaznivega dejanja se nadaljuje, motiv še ni znan,” je zapisal Tomaž Tomaževic, tiskovni predstavnik PU Ljubljana. Terezija in Darko sta se pred približno dvajsetimi leti preselila iz Ljubljane.

Potožila se je sosedi

Terezija in njen mož, ki je že preminil, sta bila sicer iz Prekmurja. »Terezija je bila umirjena, topla in prijazna gospa. Nihče ni opazil, da bi bilo med njima kaj narobe, zato ne morem razumeti, kako je prišlo do umora,« je pred svojimi vrati zbegano povedala upokojenka, ki se je z umorjeno v torek zvečer pogovarjala pred garažo pri stanovanjskem bloku. Potožila se ji je, da se je Darkovo zdravje nekoliko poslabšalo in da jo skrbi. Takrat je Darko šel mimo, ne da bi se pogovarjal, vendar je sosedi to ni zmotilo, saj ga je poznala tudi takega. »Tolažila sem jo, da naj me pokliče, če se ponoči zgodi kaj nerodnega. Ko se je začelo mračiti, sva šli vsaka v svoje stanovanje. Čez pol ure mi je prinesla biskvit in rekla, naj počasi užijem sladico, posodo pa vrnem v sredo,« se s solzami v očeh spominja. Drugi sosedje so potrdili, da sta bila Terezija in Darko, ki je bil duševno bolan in brez službe, zelo navezana drug na drugega. Vedno ji je pomagal, tudi pri stvareh, kot je prinašanje drv.

V sredo je ni bilo na sprehodu

»V sredo je ni bilo na sprehodu s psico. Jaz sem peljala svoja dva kužka in večkrat klicala Darka, njo pa ne, ker ni dobro slišala. Spraševala sem se, zakaj se ne oglasi,« je o svojih pomislekih zaupala drugi sosedi, ko je ta prišla iz službe. »V torek okoli pol enajstih zvečer si je kolegica zavezovala čevlje na hodniku, Kala, ki vedno prestreže vsakogar, pa se ni oglasila. Tudi v sredo ni bilo slišati njenega glasu. To ni slutilo na dobro,« je nadaljevala. Ko je poskušala poklicati po telefonu, se nihče ni oglasil, prav tako ne, ko je pozvonila na vrata. “Žrlo me je, zakaj je Kala obmolknila,” je dejala. Na koncu so poklicali Terezijino hčerko, ki z družino živi na Rašici pri Velikih Laščah. Kmalu sta s soprogom prišla in vstopila skozi odklenjena vrata, kjer ju je osupnil prizor – našla sta umorjeno mamo in njeno psico.

(mgć)

Povezane objave

Oglejte si soočenje županskih kandidatov

Derbi, ki je Sodražane dvignil na noge

Filmska policijska akcija sredi Kočevja: Kaj se je dogajalo?

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih