Že 32. tekmovanje harmonikarjev pri Urški

Prejemniki priznanj

V organizaciji Kluba harmonikarjev Urška je v Zamostcu potekalo že 32. tekmovanje v diatonični harmoniki. Na tekmovanju, ki je potekalo v štirih starostnih kategorijah, se je pomerilo 30 harmonikarjev, kar je največ v zadnjih devetih letih. Glas o kakovosti tekmovanja in predvsem o odlični organizaciji se je razširil tudi v Mežico, Senovo, Malo Slevico, Podnart, Škofljico, Velike Lašče, Dolenjo vas, Višnjo Goro, Krško, Loški Potok, Šentjanž, Sušje, Šentjur pri Celju in Lipovšice.

Prestižno prvo mesto in naziv “naj harmonika tekmovanja” je osvojil 14-letni Filip Pintar iz Dobravice pri Podnartu. Dvakratna zmagovalka, 11-letna Sinja Gračner iz Šentjurja pri Celju, je zmagala v svoji kategoriji do 12 let. V kategoriji od 13 do 17 let je slavila 13-letna Zala Praper Šipek iz Mežice. Pri članih, starejših od 18 let, je zmagal Maks Tepež iz Šentjurja, domačin Tilen Lesar pa je osvojil drugo mesto.

Tudi letos so mehove vlekli veterani. Komisija je prvo mesto prisodila Stanetu Makovcu iz Šentjanža, Tone Klun Španov iz Prigorice, ki se je udeležil vseh dosedanjih tekmovanj, pa je bil drugi. Emil Nosan iz Sajevca, ki je postal suhorobarski prvak, je osvojil tretje mesto.

O tekmovanju, ki bi ga lahko imenovali kar vseslovensko, na katerem sta prvič zaigrala tudi njegov sin Tilen in vnuk Izak, je Franc Lesar, predsednik Kluba harmonikarjev Urška, povedal:

»Za nami je spet en lep dogodek, praznik domače glasbe, ki je milozvočno

zvenela iz harmonik vseh nastopajočih. Še posebej smo veseli, da se k nam vračajo tekmovalci iz najbolj oddaljenih krajev.«

Tudi tokrat so najboljši prejeli priznanja in nagrade v obliki lesenih kipcev, delo rezbarskega mojstra Draga Koširja.

Zmagovalca: naj harmonikar Filip Pintar in suhorobarski prvak Emil Nosan

Povezane objave

Župana na shodu podprlo okrog 250 občanov

Zavod Jutro: Občina se je odzvala na zahtevo za popravek

Shod združene iniciative: S transparenti opozorili, da jim je dovolj

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih