Razburjeni vozniki: Gasilec lahko od treh zjutraj prostovoljno rešuje probleme, vodja gradbišča pa očitno ne

Jutranja gneča v Kočevju.

Jutranja gneča na cesti v Kočevju se je danes spremenila v mali kaos. Vozniki, ki se odpravljajo na delo, so zaradi gradnje novega krožišča obtičali v dolgih kolonah. Razlog za nastalo situacijo je bila poškodovana cesta, ki jo je močan dež spremenil v izjemno slabo prevozno.

Čeprav so se delavci trudili popraviti cesto, so zastoji trajali predolgo. Vozniki so izrazili svoje nezadovoljstvo, saj so zaradi nepredvidenih okoliščin izgubili dragocen čas
“Moj mož je gasilec in je bil na terenu že ob treh zjutraj. Zdi se mi nesprejemljivo, da izvajalec del ni predvidel možnosti, da bo močan dež poškodoval cesto,” je povedala ogorčena voznica. “S pravilno organizacijo dela bi se dalo preprečiti tako obsežne zastoje. Izvajalec bi moral predvideti dežurno službo za primer slabih vremenskih napovedi.”
Podobno mnenje je izrazila tudi mamica, ki je morala svojega otroka peljati v vrtec. “Vsi razumemo, da gradnja povzroča določene nevšečnosti, vendar bi bilo smiselno, da se izvajalci potrudijo, da te nevšečnosti čim bolj zmanjšajo. In ta bi se lahko” je dodala.

Dogodek v Kočevju je ponovno odprl vprašanje o učinkovitosti načrtovanja in izvajanja gradbenih del. Vozniki pričakujejo, da bodo izvajalci v prihodnje bolj upoštevali vremenske razmere in druge nepredvidene okoliščine, da bi zmanjšali negativne vplive na promet. Uvesti dežurno službo, ki bi pripravila cesto do prve gneče bi bilo nadvse priporočljivo.

Povezane objave

Oglejte si soočenje županskih kandidatov

Kruta smrt Terezije: “Nihče ni opazil, da bi bilo med njima kaj narobe”

Derbi, ki je Sodražane dvignil na noge

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih