NK Ugar Ribnica: Nov zagon za lokalni nogomet

NK Ugar Ribnica.

V Ribnici se je po več kot 30 letih ponovno vzpostavil nogometni klub. Nogometni klub Ugar Ribnica je bil ustanovljen februarja 2024, z željo, da bi mladim igralcem ponudil kakovostno nogometno izkušnjo. “V Ribnici se je nogomet v preteklosti izgubil, a zdaj imamo priložnost, da ga vrnemo na pravo pot,” pove predsednik kluba Miha Klun.

Zgodovina nogometa v Ribnici sega v leto 1969, a se je klub zaprl v začetku 90-ih let. Kljub temu se je v tem času pojavilo nekaj talentov, ki so se preizkušali v drugih klubih. Klun poudarja, da je za uspeh nujno potrebno sistematično delo: “Za bolj odločen preboj potrebna dobra domača baza, kjer se dela od vrtca naprej.” Srečko Rajšel in Božo Kostadinovski sta med ključnimi nogometnimi delavci, ki so se pridružili ustanovitvi kluba.

Odziv na ustanovitev kluba je bil izjemen. “Trenutno imamo registriranih okrog 70 igralcev ter selekcijo vrtca,” razkriva Miha Klun. V uradnih tekmovanjih nastopata po dve ekipi (tudi Ugral Lašče) v najmlajših selekcijah (U7 in U9), medtem ko se selekciji U11 in U13 imenujeta Ugar Ribnica. Ekipa se nenehno širi, saj so se pridružili tudi novi trenerji, večinoma bivši nogometaši. “Načrtujemo postaviti selekcijo U15 in upamo, da bomo kmalu imeli tudi člansko ekipo,” dodaja.

Treningi in infrastruktura

Treningi potekajo na stadionu Ugar, dvakrat ali trikrat na teden, odvisno od selekcije. Klun dodaja, da so pripravljeni na zimske izzive: “Zahvaljujoč igrišču z umetno travo v Nemški vasi lahko brez skrbi treniramo tudi pozimi.” Klun si želi tudi ustrezne infrastrukture v Ribnici in upa, da bodo dobili dodatno igrišče z osvetlitvijo in umetno travo.

Interes mladine za nogomet je velik. Predsednik opaža, da uspehi reprezentance in najboljših klubov pripomorejo k rasti priljubljenosti nogometa. “Dekleta so pri nas zelo dobrodošla. Imamo jih že nekaj, in ko jih bo dovolj, bomo organizirali dekliško ekipo,” obljubi.

Pričakovanja od staršev

Klub postavlja tudi velike zahteve pred starše. “Od staršev pričakujemo, da razumejo, da rezultat ni vedno najpomembnejši. Otroci so žrtve ambicij svojih staršev, kar povzroča napetosti,” opozarja. Njihov slogan “postati dober nogometaš in še boljši človek” odraža njihovo filozofijo, da je pomembno vzgajati ne le športnike, temveč tudi odgovorne posameznike.

Z ustanovitvijo NK Ugar Ribnica se odpira nova etapa za lokalni nogomet. “Verjamemo, da lahko ustvarimo trdno osnovo za prihodnje nogometne talente na našem prostoru, kamor poleg vseh občin iz Upravne enote Ribnica, štejemo tudi Občino Velike Lašče,” zaključuje predsednik NK Ugar Miha Klun.

Povezane objave

(VIDEO) Kandidat za župana Robert Tomazin: “Popustljiva politika je privedla do eskalacije kriminala”

Pozor! Goljufi ponovno na delu

Kočevski policisti obravnavali delovno nesrečo

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih