Kočevje: Napadli policista, tri osebe pridržane

Včeraj, okoli 20. ure, so policisti v Kočevju med kontrolo prometa poskušali ustaviti osebno vozilo, ki pa se na znake policistov ni odzvalo in je nadaljevalo vožnjo. Voznik in sopotnik sta po krajši vožnji vozilo ustavila na travniku in zbežala s kraja dogodka.

Policisti so mladoletnega voznika prijeli, pri čemer se je na kraju zbralo večje število občanov, ki so z udarci, odrivanjem in grožnjami poskušali preprečiti prijetje. V postopku so bile trem osumljencem, ki so sodelovali pri izvršitvi kaznivega dejanja, za nujno potreben čas odvzete prostosti.

Ena izmed osumljenk je med postopkom vrgla kamen v službeno vozilo policije in ga poškodovala. Dva policista sta bila v postopku lažje poškodovana. Zoper vse štiri osumljence bo podana kazenska ovadba zaradi suma izvršitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi ter poškodovanja tuje stvari.

Vozilo mladoletnega voznika je bilo zaseženo, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče ter kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem identitete drugih oseb, ki so bile udeležene pri izvršitvi kaznivega dejanja.

Povezane objave

Župana na shodu podprlo okrog 250 občanov

Zavod Jutro: Občina se je odzvala na zahtevo za popravek

Shod združene iniciative: S transparenti opozorili, da jim je dovolj

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih