AsgardCup 2024: Zavidljiv uspeh SEKIRACHEV v Nemčiji

Od 30. maja do 2. junija 2024 je v mestu Munster v Nemčiji, potekalo odprto prvenstvo AsgardCup v metu dvojne sekire v tarčo, ki velja za eno največjih tekmovanj te vrste v Evropi. Tekmovanja se je udeležilo skoraj 100 tekmovalcev iz 10 držav, vključno z Anglijo, Švico, Švedsko, Ukrajino, Walesom, Škotsko, Francijo, Kanado, Nemčijo in seveda Slovenijo.

Društvo SEKIRACHI Kočevje je na tem prestižnem dogodku zastopalo 7 članov. Na pot dolgo skoraj 1000 kilometrov, ki je trajala skoraj 13 ur, so se odpravili že v sredo, 29. maja.

Prvi dan, 30. maja, so potekale meritve sekir in prijava ter podelitev štartnih številk. V petek so sledile kvalifikacije, kjer se je uvrstilo najboljših 40 tekmovalcev. Nato so se odvijali polfinalni dvoboji najboljših 20, sledilo je polfinale najboljših 12 in na koncu finale najboljših.

Isti dan je potekalo tudi ekipno tekmovanje, kjer so sodelovali trije tekmovalci. Tekmovalo je kar 31 ekip, Slovenija je imela dve ekipi: Sekirachi 1 in Sekirachi 2.

Tekmovanje je bilo še posebej zahtevno, tekmovalcem je nagajalo tudi vreme. Kljub temu, da so na takšnih tekmovanjih sodelovali šele drugič, so dosegli res vrhunske rezultate.

Uspeh in ponos

Člani društva SEKIRACHI Kočevje so se odlično odrezali in dokazali, da so pripravljeni tekmovati z najboljšimi. Udeležba na AsgardCup 2024 ni le prispevala k izkušnjam, ampak je tudi okrepila vezi in ekipni duh.

REZULTATI:

Ekipno:

Sekirachi 1         4 mesto
Damjan Žafran
Alojz Fajfar
Danijel Lenassi
Sekirachi 2        5 mesto
Simon Šega
Alojz Urh
Zvone Turk
Posamično:
9.mesto. Damjan Žafran
14.mesto Alojz Urh
17.mesto Alojz Fajfar
24.mesto Simon Šega
37.mesto Tomaž Loknar
39.mesto Zvone Turk

Povezane objave

Zahteva za popravek na članek: Zavod Jutro: Občina se je odzvala na zahtevo za popravek

Letošnji zmagovalec je ekipa Kočevske Reke

Maruša Novosel ustvarila najboljšo protestno pesem leta

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih