Že 17. leto Likovno izobraževalnega centra LICE Ribnica

Z odprtjem zaključne razstave Likovno izobraževalnega centra LICE Ribnica je izobraževanje sklenila že 17. generacija slušateljev. V letošnjem šolskem letu je LICE obiskovalo 26 udeležencev, od tega 8 otrok in 18 odraslih.

Izvajali so dva likovno izobraževalna programa; enega za otroke, osnovnošolce, ki je potekal pod imenom Liceum in je multidisciplinaren program, ki združuje več internih področij. Za odrasle pa so tako kot že 16 let izvajali ustaljen likovno izobraževalni program na temo slikarstva, kiparstva in grafike.

Za osnovnošolsko skupino sta kot ustaljeno skrbeli akademski slikarki Andreja Gorjanc in Karmen Bajec, za odrasle skupine pa poleg Bajčeve še akademska slikarja Simon Lavrič in Mišo Starman ter akademski kipar mag. Marko Glavač. Sicer vseh pet z izobraževalnim centrom sodelujejo že od začetka. »Otroška skupina je bila najbolj številna, saj smo jo med drugim animirali tudi skozi muzejsko zbirko Rokodelskega centra. Otroci so na izbrani predmet iz zbirke izdelali različne likovne interpretacije,« jih je pohvalila Bajčeva.

Izjemne produkcije

»Kljub temu, da se je LICE nekoliko spremenil v svojih začetnih izhodiščih, nam vseeno uspeva vzdrževati zelo dober nivo vsega, kar dosegajo slušatelji od prvega pa do projektnega letnika. Razstava, ki je postavljena, v bistvu uprizarja vso razsežnost slušateljev. Izjemno, kot nikoli doslej, sem zadovoljen z vsemi stopnjami produkcije, ki jih je ponudil letošnji letnik,« je sklepna misel mag. Marka Glavača, ki je še dejal, da v prihodnost LICEA, ki se je močno usidral v slovenski likovno izobraževalni sistem, ne dvomi.

Ana Koščak, vodja Galerije Miklova hiša, v okviru katere se izvaja program, je povedala, da bo razstava v Rokodelskem centru na ogled do konca avgusta, ob koncu junija pa bodo začeli z vpisom slušateljev v novi letnik.

(mgć)

Povezane objave

Naši Inšpektorji navdušili na natečaju za neuveljavljene glasbene skupine

Poročilo PP Kočevje in PP Ribnica: Sum odvzema mladoletne osebe

Možni močnejši nalivi s točo, močnejši piš vetra in udari strel

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih