Zavod za kulturo in turizem Kostel vabi na zanimive dogodke

V prihodnjih dneh se bo v organizaciji Zavoda za kulturo in turizem Kostel zvrstilo nekaj zanimivih kulturnih in družabnih dogodkov, na katere ste prijazno vabljeni. Vsi dogodki so za udeleženke in udeležence brezplačni.

PETEK, 24. 5., OB 18. URI

MONOKOMEDIJA LJUBEZENSKI OGLAS IN POGOVOR O ŽIVLJENJU IN DELU VASILIJA VASKA POLIČA

Vljudno vabljeni na ogled monokomedije Vasilija Vaska Poliča z naslovom Ljubezenski oglas v izvedbi igralke Vesne Anđelković. Ogledu predstave sledi pogovor o življenju in delu kostelskega zeta z gosti.

Z nami bodo: Majda Polič, Sabina Kovačič, Vinko Fugina, Valentin Južnič, Mojca Skender, Pia Polič, Tine Kovačič in Dupljaki.

Dogodek v spomin vsestranskemu Vasku Poliču se bo odvil v petek, 24. 5., z začetkom ob 18. uri na Petrini 11.

NEDELJA, 26. 5., OB 17. URI

OTROŠKE USTVARJALNE DELAVNICE

V nedeljo, 26. 5., ob 17. uri bodo na Zavodu za kulturo in turizem Kostel potekale ustvarjalne delavnice za otroke in mladino.

Delavnice, na katerih bomo izdelovali izdelke iz odpadne embalaže, pripravljamo v sodelovanju s skupino prostovoljcev in mladinskih delavcev iz Marseilla iz Francije. V sklopu svojega projekta na temo trajnostnega načina potovanja in ekologije bo skupina šestih mladih iz organizacije Parcours Le Monde Sud-est nekaj dni preživela tudi v Kostelu.

Delavnice se za otroke brezplačne, udeležijo pa se jih lahko vsi – ne glede na kraj bivanja. Namenjene so otrokom in mladim, ki se lahko preizkusijo kot pomočniki pri izvedbi.

TOREK, 28. 5., OB 17. URI

LITERARNO POPOLDNE S ČEŠKIMA USTVARJALCEMA

V Kostel maja in junija spet prihajajo tuji avtorji in avtorice otroške in mladinske literature.

Prvo literarno srečanje, ki ga pripravljamo v sodelovanju z založbo KUD Sodobnost International, se bo odvilo že v torek, 28. 5., ob 17. uri. S češkim pisateljem Petrom Stančikom in ilustratorko Galino Miklinovo se bomo pogovarjali o mladinski pustolovski knjigi H2O in zaklad blaznega očesa.

Vstop je prost, pogovor pa bo sproti tolmačen v slovenščino.

Povezane objave

Kakšna je kakovost kopalnih voda v naši okolici?

Kako ste doživljali včerajšnjo tekmo?

Odvzela prednost vozniku mopeda

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih