Zaradi droge v tujini prijeta občana Kočevja

Fotografija je simbolična.

19. 6. 2024  je bila slovenska policija obveščena o zasegu prepovedane droge kokain v Nemčiji. Drogo so zasegli slovenskemu državljanu, po naših informacijah občanu Kočevja.

Kot je razvidno iz spletne strani policijskega štaba Zgornja Bavarska – jug, je mejna policija območja Raubling med redno kontrolo ustavila manjše kombinirano vozilo. Policistom se je vozilo zdelo sumljivo zaradi prirejene karoserije. 40-letni voznik je v tem prirejenem prostoru tovoril dva in pol kilograma kokaina. Na podlagi ugotovljenih dejstev je pristojno državno tožilstvo podalo predlog za prijetje.

Želeli pretovoriti 146 kg kokaina 

Zaradi tihotapljenja prepovedane droge je za zapahi v tujini še en občan Kočevja, sicer državljan BIH. Leta 2022 ga je italijanska policija v mestu Scafati ujela, ko je še z dvema pajdašema iz Neaplja želel pretovoriti 146 kg kokaina.

Policija je sledila Italijanoma, ki sta z osebnima voziloma pripeljala drogo do tovornega vozila slovenskih registrskih tablic, ki ga je vozil občan Kočevja.

Pri prelaganju 130 paketov kokaina so policisti zasačili trojico, ki je končala v zaporu, saj je bilo očitno, da je droga namenjena za prekupčevanje in oskrbo neapeljskega trga.

Lansko leto jim je sodnik izrekel skupno 30 let zaporne kazni. Po poročanju italijanskih medijev bo občan Kočevja za zapahi okoli 9 let.

Povezane objave

Veste, kako ravnati v primeru okvare vozila na avtocesti?

Na Trubarjev stol se je usedel Martin Golob

V Sodražico prihajajo zvezde ex-yugo rock scene

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih