Z delom v ZD Kočevje pričela nova pediatrinja: Kako bo potekalo opredeljevanje?

S ponedeljkom se je ekipi Zdravstvenega doma Kočevje pridružila druga specialistka pediatrije, dr. Mirjana Milojević, dr. med., ki je z odliko opravila preizkus strokovne usposobljenosti. V ZD Kočevje zdaj delujeta dve ambulanti otroško-šolskega dispanzerja. V eni že deluje dr. Milja Bogunović Jovanović, specialistka pediatrije.

Direktor Zdravstvenega doma Kočevje je dodal, da imajo v svoji ekipi tudi specializantko pediatrije, dr. Ano Levstek Rajh, dr. med., ki bo specializacijo zaključila v drugi polovici leta 2026. Takrat bodo znotraj kočevskega zdravstvenega doma delovale tri specialistke pediatrije.

“Gre za veliko pridobitev. Kot veste, pediatrija dolgo let ni imela stalnega pediatra. Jaz in moji predhodniki smo si pomagali z zunanjimi izvajalci, ki so nas podpirali, ko so lahko. Zdaj bomo imeli dve aktivni ambulanti, ki bosta delovali osem ur na dan, in to je velika pridobitev za našo občino,” je povedal direktor ZD Kočevje Emir Kuduzović.

Podžupan Občine Kočevje Gregor Košir in Emir Kuduzović, direktor ZD Kočevje.

Kako bo potekalo opredeljevanje otrok?

Opredeljevanje bo potekalo tako, da se bo otrok naročil v ambulanti ob zdravstveni težavi. Ob pregledu bodo otroka tudi opredelili. “Pri opredeljevanju prosimo vse starše, da pri opredelitvi otrok, predvsem mlajših od 15 let, pridejo v spremstvu staršev in s seboj prinesejo cepilno knjižico. Zdravnici namreč želita preveriti cepilni status otroka, da bo čim manj težav,” apelira direktor in prosi za upoštevanje načrtovanega načina opredeljevanja.

Podžupan Občine Kočevje Gregor Košir: “Dan, ki sem ga čakal dve leti in pol”

Podžupan Občine Kočevje Gregor Košir je poudaril pomembnost prihoda pediatrinj. “Kočevje ima tri zaposlene pediatrinje, od tega eno v razvojni ambulanti, in še dve zdravnici, ki sta zdaj dokončno, z vsemi papirji in licencami, zagnali dve polni ambulanti. To pomeni, da bodo imeli kočevski otroci reden dostop do pediatra,” je povedal Košir in se zahvalil direktorju Kuduzoviću za uspešno izvedbo projekta.

V letošnjem letu čaka dispanzer prenova, sredstva za renovacijo je Občina že rezervirala. Dela bi se sicer morala že začeti, vendar se je zavleklo pri pripravi projektne dokumentacije. V načrtu je, da bi bili posegi v stavbi vidni že v prihajajočih mesecih. Zaradi širitve ekipe je potrebno obnoviti pediatrični oddelek, nato pa nadaljevati v laboratorijskem in ambulantnem delu. “Zdaj, ko smo pridobili zdravnike, je potrebno zagotoviti še ustreznejše prostore,” je zaključil Košir.

Povezane objave

Zahteva za popravek: Nego na domu in skrb za starejše, onemogle ter invalide bo z julijem 2025 urejala Občina Kočevje v okviru zavoda

Kako bo vreme danes vplivalo na počutje?

Kočevje bo gostilo mednarodni dogodek: Uvodno brenčanje koordinatorjev mednarodnega projekta EduHive

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih