Vreme: (samo) še danes bolj “kislo”, potem pa…

Že jutri nas čaka sonce...

Nov teden Kočevsko-ribniško območje začenja z oblačnim vremenom, ki ga bodo tekom dneva spremljale tudi padavine, saj bo v popoldanskih urah pas padavin od severa prešel vso Slovenijo, lahko bo tudi zagrmelo. Meja sneženja se bo na jugu spustila do okoli 500 m nad morjem. Temperature se bodo popoldne povzpele do največ 11 stopinj, pihal pa bo tudi šibak do zmeren jugozahodni veter. Vlaga v zraku ostaja visoka, tudi danes bo znašala okoli 90 %.

Danes bo vremensko obremenitev občutilo veliko ljudi, popustila bo v večernem času. Jutri bo vpliv vremena na počutje povečini ugoden.

Spremenljivo vreme preteklega tedna je vplivalo na obremenitev zraka s cvetnim prahom, a bodo današnje padavine (skupaj s padavinami tekom vikenda) to obremenitev znižale.
Pozorni bodite na razvoj cvetenja v vašem neposrednem okolju, saj so lahko drevesa in grmi v bližini stavb velik vir cvetnega prahu, ki se ob prezračevanju prenese tudi v bivalne prostore.

V naslednjih dneh sprememba

Kljub vremensko precej neugodnem vikendu in začetku novega tedna, bodo naslednji dnevi bolj bogati s soncem, padavin namreč ne pričakujemo vsaj do petka. Temperature bodo sicer precej podobne preteklim dnem, morda celo malo nižje.

Povezane objave

Ukrepajte že pri zmanjšani fizični zmogljivosti, ki se pojavi brez drugih jasnih razlogov

OPTIKA RIBNICA SVETUJE: Zakaj kupiti in uporabljati sončna očala?

Varno kolesarjenje: V teoriji enostavno, v praksi malo manj

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih