OPTIKA RIBNICA SVETUJE: Zakaj kupiti in uporabljati sončna očala?

Sončna očala so veliko več kot le modni dodatek, zato je zelo pomembno, da so le ta kakovostna. Prevelika izpostavljenost ultravijolični (UV) svetlobi je eden največjih razlogov za nastanek katarakte oz. sive mrene in starostne degeneracije rumene pege- makule, ki lahko vodi v slepoto. Izpostavljanje močni sončni svetlobi lahko povzroča poleg neprijetnega bleščanja tudi glavobol.

Zenica očesa namreč s krčenjem in širjenjem ščiti očesno mrežnico pred veliko količino svetlobe, ki je za mrežnico škodljiva. Zenica je ob manjši količini svetlobe širše odprta (večja) in več kot je svetlobe bolj se mora zenica zapreti (zmanjšati). Če je svetlobe še vedno preveč, pa pričnemo stiskati veke, da še zmanjšamo količino svetlobe v oko. Dolgotrajno stiskanje vek in zožena zenica sta velikokrat povzročitelja glavobola in migrene.

S kakovostnimi sončnimi očali zenici pomagamo preprečiti vdor prevelike količine svetlobe in tako sprostimo oči. Z očali zaščitimo oči tudi pred vetrom in prašnimi delci, ki so ves čas v zraku. Nošenje sončnih očal zelo koristi alergikom na cvetni prah, saj oči niso neposredno izpostavljene cvetnemu prahu in s tem blažijo alergijo.

Ena od prednosti, ki pa bo razveselila predvsem nežnejši spol je, da z očali, ki imajo kakovostna stekla zaščitimo kožo okrog oči pred škodljivo svetlobo in tako zmanjšamo nastanek izraznih gub okoli oči, ki jih pridobimo s kremženjem, ko se oči krčijo ob moteči svetlobi.

Pomembno je vedeti, da so v optikah sončna očala vsa preverjena pri proizvajalcih, ki morajo zagotoviti vse certifikate o kakovosti same leče kot tudi UV in polarizacijskih filtrov.

V OPTIKI RIBNICA vam nudimo preverjeno kakovostna sončna očala priznanih blagovnih znamk po ugodnih cenah. Nudimo vam tudi sončna očala, izdelana z dioptrijo, in pa možnost izdelave progresivnih sončnih očal, ki so lahko tudi polarizirana, kar pomeni, da še dodatno izničijo bleščanje od ceste, vode, snega … Za stranke, ki jim je odveč s seboj nositi korekcijska in sončna očala imamo rešitev: korekcijski okvir s sončnim nastavkom, ki se na korekcijski okvir namestijo na klip – magnet.

Za vse naše stranke smo pripravili izjemno akcijo:

-OB NAKUPU SONČNIH PROGRESIVNIH OČAL VAM TRANSPARENTNI (svetli) PAR LEČ PODARIMO

– NA VSA SONČNA OČALA, TUDI Z DIOPTRIJO NUDIMO 20 % POPUST.

Vabljeni v OPTIKO RIBNICA! Preverite našo ponudbo, strokovno svetovanje in ugodne cene.

Povezane objave

 Dr. Vladimir Prebilič: Pogum ZA močnejšo Evropo in boljšo Slovenijo

Ivan Čampa: Dan si zapolni z dobrimi deli in glasbo

V okolici Kočevja snemajo resničnostni šov

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih