Smučišče Izver (začasno) ustavljeno

Smučišče Izver do nadaljnega zaprto.

Naprave na smučišču Izver pri Sodražici, edinemu v tem delu države, ki je letos obratovalo od 12. januarja, so v nedeljo začasno ustavljene. Otoplitve z vetrom in dež so začele raztapljati snežno podlago, debelo okoli 30 centimetrov, s tem je odpadla možnost pridelave umetnega snega, s katerim so utrjevali smučino, je dejal Bojan Trdan, član Smučarskega kluba Sodražica.

Čeprav jim meteorološka napoved ni naklonjena, saj snežnih padavin v februarju, ki je bil denimo leta 2018 najhladnejši v zadnjih 30-ih letih, pa vsestranski člani kluba ne izključujejo možnosti, da bi ob morebitnem sneženju smučišče znova zaživelo. Za to je med njimi še naprej velika pripravljenost. »S sezono smo zadovoljni, saj je bil obisk po dveh letih, ko smo bili zaprti, izjemen, tudi na račun trenutnih zdravstvenih razmer. Številni so namreč raje ostali v domačem kraju, kot da bi šli smučati drugam,« je še dejal Trdan.

(mgć)

Povezane objave

Člani v boju za tretje mesto, mladinci državni prvaki

Vampe v Sodražici najbolje kuhajo Prekmurci

Ukrepajte že pri zmanjšani fizični zmogljivosti, ki se pojavi brez drugih jasnih razlogov

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih