Prejšnji teden v Kočevju cepili kar 755 oseb!

Na Kočevskem se stanje z okužbami s Covidom-19 kljub vsemu še ne umirja. V soboto in nedeljo so zdravstveni delavci potrdili 20 novih okužb od 61-ih testiranih s PCR testi. Pri sedmih izvor okužbe ni znan.

V soboto so opravili tudi 14 hitrih testov, ki pa so bili vsi negativni. Zaradi današnjega ponovnega odpiranja gostinskih lokalov so včeraj testirali še 60 zaposlenih v omenjeni branži.

Za nami je uspešen cepilni teden

V prejšnjem tednu so opravili tudi številna cepljenja proti koronavirusu. Od četrtka do sobote so namreč cepili kar 755 oseb, med njimi tudi 106 oseb, ki so zaposlene v šolah in vrtcih. »Če bomo s cepljenjem nadaljevali v tempu tega tedna, bomo čez nekaj tednov že čutili pozitivne učinke v našem lokalnem okolju. Vabim vse, ki se še niste prijavili na cepljenje, da ne odlašate in se čimprej prijavite pri osebnem zdravniku!« pravi Polona Vidič Hudobivnik.

»Ob današnji kavi ali čaju na terasi lokalov velja poleg veselja in užitka po dolgem času še vedno veliko previdnosti in odgovornega vedenja. Ne želimo si več slabih ali se slabših rezultatov,« poziva direktorica ZD Kočevje. A vendar je virus glede na število okužb med nami še zelo prisoten, še vsaj nekaj tednov moramo biti zelo previdni in se maksimalno varno obnašati, dodaja.

M.K.

Povezane objave

Člani v boju za tretje mesto, mladinci državni prvaki

Vampe v Sodražici najbolje kuhajo Prekmurci

Ukrepajte že pri zmanjšani fizični zmogljivosti, ki se pojavi brez drugih jasnih razlogov

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih