Posebnega dogodka ob začetku potniškega prometa ne bo

Iz Ministrstva za infrastrukturo smo prejeli obvestilo, da zaradi trenutnih razmer ne bo posebnega dogodka ob začetku potniškega prometa na progi Grosuplje – Kočevje. Prvi vlak bo z ministrom prispel v Kočevje ob 13.27. Župan dr. Vladimir Prebilič se bo prve vožnje udeležil, na relaciji Kočevje – Ribica.

Minister Jernej Vrtovec na prvi vožnji po prenovljeni kočevski železnici

Minister Jernej Vrtovec se bo v družbi državnega sekretarja Aleša Miheliča, predstavnikov Direkcije RS za infrastrukturo in generalnega direktorja Slovenskih železnic Dušana Mesa v nedeljo, 3. januarja, udeležil prve vožnje po prenovljeni železniški progi Grosuplje-Kočevje ter tako obeležil ponovno uvedbo rednega potniškega prometa po več kot 50 letih. Minister Vrtovec se bo v nedeljo, 3. januarja, ob 12.08 z glavne železniške postaje v Ljubljani odpeljal proti Kočevju, predvidoma ob 13.50 bo na železniški postaji v Ribnici na voljo za izjavo za medije. Delegaciji se bodo na železniških postajah v posameznih občinah pridružili tudi župani tamkajšnjih občin. Vljudno vabljeni, da se pridružite delegaciji na poti od Ljubljane do Kočevja.

Urnik:

12.08 Odhod z glavne železniške postaje v Ljubljani (tir 1)
12.34 Grosuplje
12.53 Dobrepolje
12.59 Velike Lašče
13.11 Žlebič
13.15 Ribnica
13.27 Kočevje
13.47 Ribnica – izjava za medije ministra Jerneja Vrtovca (lokacija: Železniška postaja Ribnica, Kolodvorska ulica 1, Ribnica)

 

Povezane objave

Kočevska policija predstavila statistiko: Kakšno je stanje?

Umik izdelka, ki je priljubljen med otroki

Do leta 2025 bo izpeljan pomemben projekt za Kočevje

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih