Poletavci in NajPoletavci: Spodbujajmo branje tudi med počitnicami

Počitnice so tu in v knjižnici ponovno vabimo vse otroke in najstnike, da se nam pridružite pri Poletavcih in NajPoletavcih. Osnovna pravila ostajajo enaka od samega začetka. Poletavci (otroci, stari med 7 in 12 let) naj 30 dni po 30 minut berejo čtivo po lastni izbiri, odrasli pa to potrdijo s podpisom na bralni seznam, ki ga lahko dobite v knjižnici ali na naši spletni strani.

NajPoletavci (najstniki, stari med 13 in 16 let) morajo prebrati tri debele knjige ter napisati svoje mnenje o literarnem junaku, ki jih je najbolj navdušil. Mnenja zbiramo na spletni strani www.najpoletavci.si. Obe bralni akciji potekata do 10. septembra, jeseni pa bomo vse bralce nagradili s priznanji, majicami in lepimi nagradami na poletavski zabavi.

Priznanje za Poletavce oz. NajPoletavce lahko šolarji v naslednjem šolskem letu uveljavijo kot eno prebrano knjigo za bralno značko. Še posebej vabimo k sodelovanju mlade bralce, saj jim bo počitniško branje pomagalo pri ohranjanju bralne kondicije in lažjemu začetku novega šolskega leta.

Neža Tanko, Knjižnica Miklova hiša

Povezane objave

Srečko Rajšel: Še vedno se vse vrti okoli nogometa

Na kolesih Dobrodelno okoli Slovenije

Člani v boju za tretje mesto, mladinci državni prvaki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih