Neprijeten vonj se zazna že v avtomobilu

Fotografija je simbolična.

Na območju Klinje vasi, vse do naselja Željne in Šalke vasi, se ponovno širi neznosen vonj. Močan in neprijeten vonj je zaznaven tudi, ko se vozite proti Kočevju že v avtomobilu. Stanje je še bolj neznosno za prebivalce omenjenih vasi. Ta boj z neprijetnim vonjem, ki se širi s prašičje farme in kot posledica gnojenja, traja že leta.

“Vonj prav zapeče, to je neznosno,” nam je povedala bralka, ki živi v Šalki vasi. “Ne morem si predstavljati, kako je prebivalcem Klinje vasi. Kako sploh lahko zvečer odprejo okna.”

Zdi se, da je boj z neprijetnimi vonjavami zaman. Gnojenje s tekočimi organskimi gnojili na kmetijskih zemljiščih je sicer v tem času zakonsko dovoljeno. Prepovedano je od 15. novembra do 1. marca.

Kljub temu je v poletnih mesecih vonj še toliko bolj izrazit in prebivalce v bližini farme odvrača od zadrževanja na prostem. Vonj pa hitro prodre tudi v domove.

Povezane objave

Člani v boju za tretje mesto, mladinci državni prvaki

Vampe v Sodražici najbolje kuhajo Prekmurci

Ukrepajte že pri zmanjšani fizični zmogljivosti, ki se pojavi brez drugih jasnih razlogov

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih