Naši dijaki zelo uspešni na maturi

Dijaki Gimnazije in srednje šole Kočevje so na letošnji maturi dosegli izjemne rezultate, še posebej na splošni maturi, kjer so blesteli z odličnimi uspehi.

Poklicna matura

Na poklicni maturi je izmed 34 prijavljenih kandidatov uspešno maturiralo 26 dijakov, kar predstavlja 76,5-odstotno uspešnost. Posebno izstopa en dijak, ki je dosegel maksimalno možno število točk – 23, s čimer je postal zlati maturant. Poleg njega sta še dva dijaka dosegla visoki oceni s po 21 točkami. Povprečno število doseženih točk na poklicni maturi je bilo 15,3 od 23 možnih.

Splošna matura

Na splošni maturi so bili dijaki še uspešnejši. Vsi prijavljeni kandidati, torej vseh 35, so maturo uspešno opravili, kar pomeni 100-odstotno uspešnost. Izjemen dosežek sta dosegla ena dijakinja s 32 točkami in en dijak z 31 točkami, ki sta tako postala zlata maturanta. Poleg njiju je še pet dijakov doseglo med 25 in 28 točk. Povprečno število doseženih točk na splošni maturi je bilo 20,5 od 34 možnih.

Maja Levstek in Jaka Virant.

Možnosti za izboljšave so

Ravnatelj Gimnazije in srednje šole Kočevje Gregor Pečan je izpostavil, da so rezultati zelo dobri, a se zaveda, da vedno obstajajo možnosti za izboljšave. “Rezultate po posameznih predmetih bomo podrobno analizirali, da bomo lahko v prihodnosti dosegli še boljše rezultate,” je povedal.

Čestitke vsem za dosežene uspehe!

 

Povezane objave

Podpora županu pred občinsko stavbo

Nagovor ravnatelja GSŠ Kočevje razburil dijake in starše

Regijska civilna iniciativa napoveduje protestni shod

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih