Na kočevskih cestah umrl komaj 26-letni motorist

Slika je simbolična. Foto: 24ur.com

V soboto, okoli 15.30 se je na regionalni cesti izven naselja Čeplje v občini Kočevje zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl motorist.

Po do sedaj zbranih obvestilih je 26 -letni voznik motornega kolesa, ki je vozil iz smeri naselja Zagozdac proti kraju Čeplje, v desnem nepreglednem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in padel po tleh ter trčil v nasproti vozeč osebni avtomobil, ki ga je vozil 31-letni voznik iz Sežane. Voznik motornega kolesa je zaradi poškodb na kraju nesreče umrl.

Gasilci PGD Kočevje, PGD Predgrad in PGD Stari trg ob Kolpi so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilih ter nudili pomoč pri usmerjanju prometa ter tehnično pomoč policiji pri odstranjevanju posledic prometne nesreče. 

Med vožnjo je uporabljal zaščitno motoristično opremo. Policisti so opravili  ogled, o vseh  ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Reševalci NMP Kočevje so poškodovanemu motoristu nudili prvo pomoč, vendar neuspešno. Umrl je na kraju nesreče.

Vsem  voznikom  enoslednih  motornih  vozil  svetujemo,  naj  bodo predvsem izjemno previdni,  hitrost svoje vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti!

To velja še zlasti sedaj, na začetku motoristične sezone, ko je asfaltna površina še vedno hladna in ne omogoča optimalne oprijemljivosti pnevmatik, zaradi zime pa je lahko na vozišču veliko udarnih jam in peska od zimskega posipa.

S PU Ljubljana zato pozivajo motoriste k zavedanju, da njihove sposobnosti obvladovanja motornega kolesa najverjetneje še vedno niso na ravni tistih iz prejšnjega leta. Prav tako svetujemo voznikom drugih vozil (osebnih in tovornih avtomobilov), naj vozijo previdno, pri čemer naj bodo pozorni tudi na motoriste.

N.Š.

Povezane objave

Srečko Rajšel: Še vedno se vse vrti okoli nogometa

PP Kočevje: Povzročitev splošne nevarnosti in telesne poškodbe

Na kolesih Dobrodelno okoli Slovenije

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih