Letni koncert KUD Pihalni orkester Ribnica

V soboto zvečer je v ribniškem gradu, ki je bil zaradi številnih dogodkov, vključno z Nočjo muzejev in odprtjem Grajske kavarne, lepo obiskan, KUD Ribniški pihalni orkester priredil tradicionalni letni koncert pod taktirko Jerneja Šmalca. Gosta večera sta bila pevka Petra Ilc in Domen Kljun, zadnji zmagovalec šova Slovenija ima talent. Ribniški pihalni orkester se drži tradicije in vsako leto v tem času posveti in pokloni samostojni koncert, s katerim predstavi svoje resno in trdo delo, obenem pa se zahvali za vso podporo, ki so je deležni med letom.

Zadovoljstva ob izjemnem nastopu več kot 50 glasbenikov ni skrival niti Jernej Šmalc. “Vložili smo veliko truda v pripravo koncerta in imeli pri tem veliko tudi Glasbene šole Ribnica, s katero sicer vrsto let odlično sodelujemo, ter tudi občino Ribnica.” Jernej je priznal, da se je tokrat našel v “sendviču” energij, med razigrano pihalno zasedbo in godbeniki ter odzivnim občinstvom, ki je prišlo na svoj račun.

Priprave na stoto obletnico

Po zahtevnem zaključnem koncertu čaka Ribniško godbo do konca leta še nekaj nastopov, kjer bodo v glavnem igrali koračnice. Ne le letošnji koncert, tudi vse nadaljnje aktivnosti bodo pravzaprav ogrevanje pred častitljivim jubilejem, ko bo KUD Pihalni orkester Ribnica leta 2026 praznoval 100-letnico ustanovitve. Jernej Šmalc, sicer profesor na Glasbeni šoli Cerknica, je dirigent že od leta 2007, palice med Ribničani ne bo odložil vse do takrat: “Takšen je dogovor. Seveda bo ostal, če me bodo godbeniki želeli (smeh).” Tudi Emil Adamič, predsednik Ribniškega pihalnega orkestra, je poudaril izjemno sodelovanje z Glasbeno šolo Ribnica in Občino Ribnica. Najbolj ga veseli, da bo godba ravno ob pomembnem jubileju dobila nove, večje prostore v Medgeneracijskem centru Ribnica.

(mgć)

Povezane objave

Odvzela prednost vozniku mopeda

Z električnim skirojem vsaj 61 km/h

Poročilo PP Kočevje in PP Ribnica: Z vlomom nastalo za okoli 5.000 evrov škode

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih