Kradel cigarete, ukradel torbico in okradel domače

Šlo naj bi za enega že poznanih kočevskih narkomanov.

Roparski tatvini in kaznivo dejanje ropa na območju Kočevja, prijet osumljenec

Kočevski  policisti so v tem letu obravnavali kaznivi dejanji roparskih tatvin in en rop. V prvem primeru je bil, v začetku meseca februarja, v eni izmed  trgovin na območju Kočevja, storilec zaloten pri tatvini cigaret, nato  pa je, da bi obdržal cigarete, zoper zaposlene uporabil silo. Pri tem ni bil nihče poškodovan.

V drugem primeru je konec meseca aprila iz trgovine sledil oškodovanki do doma, nato pa ji je ob vstopu v stanovanjski blok iz rok iztrgal torbico z vsebino. Pri tem je uporabil silo, oškodovanka je padla na tla in se telesno poškodovala. Po dejanju je pobegnil, iz denarnice v torbici zadržal denar,  ostale odtujene predmete pa odvrgel v smetnjak in reko Rinžo. Vsi predmeti so bili v nadaljnji
intenzivni  kriminalistični preiskavi in ogledu kraja najdeni.

V tretjem primeru pa je v začetku tega meseca izvršil tatvino denarja svojim bližnjim, ko je bil zaloten pa si je z uporabo sile denar prilastil. V tem primeru oškodovanka ni bila poškodovana.

Policisti so z zbiranjem obvestil in na podlagi najdenih premetov ter drugih dokazov ugotovili, da je vseh treh dejanj utemeljeno osumljen 33-letnik iz območja Kočevja. Osumljencu je bila odvzeta prostost in je bil v četrtek zaradi utemeljenega suma dveh kaznivih dejanj roparskih tatvin in ropa priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

V preteklosti je bil že obravnavan za kazniva dejanja s področja premoženjske kriminalitete.

N.Š.

Povezane objave

Srečko Rajšel: Še vedno se vse vrti okoli nogometa

PP Kočevje: Povzročitev splošne nevarnosti in telesne poškodbe

Na kolesih Dobrodelno okoli Slovenije

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih