Dr. Jožici Boldan v spomin (1962-2022)

Dr. Jožici Boldan v spomin.

Pred nedavnim nas je po hudi bolezni zapustila dolgoletna sodelavka ZD Kočevje Jožica Boldan, dr. med., specialistka splošne medicine. V ZD Kočevje je začela delati že kot pripravnica leta 1988 in tudi potem, ko je leta 1996 odprla svojo ambulanto, je ostala nepogrešljiv člen v strokovnem delu našega zavoda kot redna dežurna zdravnica v okviru nujne medicinske pomoči.

V svoji karieri je bila vedno pripravljena priskočiti na pomoč svojim zdravniškim kolegom, mlajšim pomagati z nasvetom, starejšim s svojo prilagodljivostjo in pripravljenostjo na posvet ali asistenco. Po njihovih besedah so bile pri njej vedno na prvem mestu etika, medsebojno spoštovanje in razumevanje ter pomoč kolegom. Kot zdravnica je veljala za sinonim družinskega zdravnika. Mnogo svojih pacientov je vodila skozi desetletja, jih spremljala, zdravila in bodrila skozi različna bolezenska stanja, ki jih prinaša življenje. Kar dvakrat zapored je prejela naziv »Moja družinska zdravnica« leta, kar je bil samo eden izmed kamenčkov v mozaiku uspešne profesionalne poti ob kateri so bili vedno na prvem mestu ljudje.

Z veliko žalostjo v srcih smo se nepripravljeni zavedli, da nas je naša zdravnica, ki je toliko dajala lokalnemu okolju, zapustila mnogo prehitro. Kako dolgo bi še lahko pomagala ljudem s svojim strokovnim znanjem in kar je še bolj pomembno, z lepo besedo, sočutjem dobrodušnostjo in razumevanjem? Tudi v zadnjih tednih so njena skrb ostali bolniki. Ob formalnem zapiranju njene ambulante sva se večkrat slišala po telefonu. Njen glas je bil še vedno odločen in energičen, želela je imeti stvari urejene in zaključene. Čeprav je šlo za birokratsko zapleten postopek predčasnega zaprtja koncesije in prenos programa in s tem pacientov na ZD Kočevje, se je ves čas trudila, da bi prehod potekal kar se da gladko, kljub temu, da je že bila podvržena intenzivnim terapijam. Iz tega odnosa lahko črpamo veliko, predvsem kako je zdravniški poklic posebno poslanstvo v službi ljudi. Vrednota, ki jo zadnje čase v tem hitrem svetu materializma, nečimrnosti in neučakanosti, vedno bolj postavljamo na stran.

Počivajte v miru doktorica Jožica Boldan, vedno vas bomo ohranili v najlepšem spominu!

Gregor Košir, direktor, v imenu kolektiva ZD Kočevje

Povezane objave

Ribniški skavti zbirajo odpadni papir

“Bojim se domov zaradi slabih ocen”

Medvedji mladič na območju Podgorske ulice

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih