Dan odprtih vrat v Vrtcu Kočevje: Ko nas obiščejo očki, mamice, dedki in babice …

V vseh enotah Vrtca Kočevje je v sredo, 1. februarja, potekal Dan odprtih vrat, ki so ga posvetili slovenski pisateljici in pesnici Eli Peroci. Po oddelkih so potekale ustvarjalne dejavnosti na temo njenih treh priljubljenih del za otroke Muca Copatarica, Hišica iz kock ter Moj dežnik je lahko balon. V skupinah so vzgojitelji pripravili najrazličnejše aktivnosti za otroke in obiskovalce, mamice, očke, babice in dedke. V delavnicah so izdelali klobuke, copatke, muce, hiške in še kaj.

»Ne pišem za otroke, pišem otrokom in tako se z njimi pogovarjam.« Ela Peroci

V enoti Brlogec so pri Miškah ustvarjali na temo Muce Copatarice, kateri so sestavili hišico, se preizkusili v igri Poišči par, si ogledovali ilustracije iz zgodbe ter se preizkusili v obešanju copat izpod njihovih rok.

Pri Ježkih so – prav tako na temo zgodbe o Muci Copatarici – razvrščali copate po barvi, sestavljali sestavljanko, iskali pare in izdelali lutko Muce Copatarice.

Zajčki pa so se posvetili pravljici Hišica iz kock. Otroci in starši so si najprej ogledali pravo predstavo, ki sta jo odigrali vzgojiteljica Nataša in vzgojiteljica-pomočnica vzgojiteljice Neja. Nato je Jelka, deklica iz zgodbe, otroke in starše povabila k sestavljanju hišice iz velikih kock, ki jo je podrl “divjak” kuža. Vzgojiteljici sta otrokom pripravili še kotiček, v katerem so lahko sestavljali hišice iz Lego Duplo kock, v drugem kotičku, pa so razporejali kocke po obliki, barvi in barvnem zaporedju. Nato so se še posladkali s sadjem.

Tudi pri Medvedkih se je vse vrtelo okoli zgodbice Hišica iz kock. Najprej so otroci s pomočjo vzgojiteljic na blago prišili gumb, druga naloga pa je bila sestavljanje hišk iz likov na podano predlogo. Nato so se otroci urili še v razvrščanju gumbov po barvah.

Tudi Polžki iz enote Ostržek so ob ilustracijah poslušali pravljico Muca Copatarica, nato pa so iz garderobe zaslišali mijavkanje. Hitro so odhiteli v garderobo, a od Muce Copatarice so ostale le sledi ter novi, čisti in lepo urejeni copati, katere so hitro obuli tudi sami.

V Kočevski Reki, v enoti Narcisa, so Dan odprtih vrat posvetili zgodbi Moj dežnik je lahko balon. Vzgojiteljice so pripravile različne dejavnosti na to temo, obiskali pa so jih tudi starši in stari starši naših otrok, ki so se prav tako prepustili ustvarjanju in igri.

Tudi v enoti Čebelica je bilo veselo, v vseh igralnicah so se lotili ustvarjanja in aktivnosti zgodb Ele Peroci.

V enoti Mojca so v skupini Medvedki ustvarjali na temo Muca Copatarica. Iz odpadnega materiala so izdelali muco, pobarvali in sestavili copatke ter iskali pare.

Miške so skupaj s starši, babicami in dedki barvali, nato pa pretikali papirnate copatke, ki jih je zanje pustila Muca Copatarica. Nato so izdelali še pravo lutko te glavne, vsem dobro poznane junakinje zgodbe.

Tudi v skupini Pingvini je bilo pestro – pridružilo se jim je namreč kar 12 staršev, babic in dedkov, ki so skupaj z otroci ustvarjali na temo pravljice Moj dežnik je lahko balon. S časopisnim papirjem, vodo in mekolom so oblagali velik kartonast dežnik, pretikali rumeno volno in si ustvarili klobuke po domišljiji.

Fotografije: Vzgojiteljice Vrtca Kočevje.

Povezane objave

Člani v boju za tretje mesto, mladinci državni prvaki

Vampe v Sodražici najbolje kuhajo Prekmurci

Ukrepajte že pri zmanjšani fizični zmogljivosti, ki se pojavi brez drugih jasnih razlogov

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih