82 covid testov, pozitivnih 15 oseb

Za nami je vikend boljših rezultatov in upajmo, da bo tudi v naslednjih dneh tako.

V petek so opravili 35 PCR testov, od katerih so bili pozitivni trije. Naredili so tudi kar 362 hitrih testov, rezultat enega je bil pozitiven in naslednji dan tudi potrjen s PCR testom. V soboto so tako od 28-ih testov odkrili pet okužb. Pri štirih gre za prenose v družini, ena oseba pa kje se je okužila ne ve. Malo slabše je bilo sicer v nedeljo, ko so po 19-ih opravljenih PCR testih potrdili 7 novih okužb, od katerih pa dve osebi nista iz naše občine. Ena od novookuženih oseb ne pozna izvora okužbe.

S precepljenostjo lahko dosežemo normalizacijo življenja, manj obolelih, manj zapletov pri obolelih in preprečevanje nepotrebnih smrti.

“V ZD Kočevje se že od vsega začetka epidemije trudimo skrbeti za vas, za naše ljudi! Za preprečevanje širjenja okužbe v našem lokalnem okolju, za optimalno obravnavo COVID in ostalih bolnikov, za učinkovito testiranje in zdaj za hitro in dobro organizirano cepljenje proti COVID-19. Vse, ki se še niste prijavili na cepljenje proti COVID-19 vabim, da to storite pri izbranih zdravnikih,” pravi direktorica, Polona Vidič Hudobivnik.

Množično testiranje danes, jutri in v sredo

Ponedeljek, 22. 3. in torek, 23. 3. 2021:
14.00 – 17.00 množično testiranje splošne populacije

Sreda, 24. 3. 2021:
8.00 – 10.00 Zdravstvena postaja Osilnica
15.00 – 17.00 množično testiranje splošne populacije

V četrtek bo potekalo cepljenje, v petek pa testiranje zaposlenih v VIZ (vrtci in šole), zato takrat množičnega testiranja ni.

N.Š.

Povezane objave

Srečko Rajšel: Še vedno se vse vrti okoli nogometa

Na kolesih Dobrodelno okoli Slovenije

Člani v boju za tretje mesto, mladinci državni prvaki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih