55 let nogometa v Ribnici

“Naj bo to nov začetek,” je na uradni svečanosti ob praznovanju 55-letnice ustanovitve Nogometnega kluba Ribnica, ki je zadnjih 30 let miroval, številne zbrane na stadionu na Ugarju nagovoril Miha Klun, predsednik kluba Nogometni klub Ugar Ribnica. Poleg krajšega pregleda zgodovine nogometa v Ribnici se je Klun predvsem osredotočil na zastavljene cilje za prihodnost, med katerimi je poudarek na delu z vsemi selekcijami, od najmlajših, in pripravi ekipe za tekmovanje v članski ligi.

“Ekipo, in to kar konkurenčno, za začetek med klubi Nogometne zveze Ljubljana, imamo že zagotovljeno, tudi stadion je primeren za tekmovanje vse do tretje lige. Zanimanje za nogomet v Ribnici in okolici je veliko.”

Poudarek na mladih

“Če bi nam to uspelo, bi zagotovo že prihodnjo sezono napredovali v višji rang. Zaenkrat bo večji problem denar. Ne bomo šli z glavo skozi zid. Cilj nam je, da od jeseni vse druge selekcije igrajo med svojimi vrstniki. Pravzaprav je to že urejeno,” je dejal Klun.

Nogometni dan je popestril otroški turnir z več kot 200 igralci ter turnir veteranskih ekip Ribnice, Kočevja in Kopra, za kar se jim Klun še posebej zahvaljuje, medtem ko je ekipa Olimpije nastop odpovedala v zadnjem trenutku.

Poleg treh trenerjev so ta čas pripravljeni strokovno pomagati tudi nekateri starši otrok, sicer nekdanji nogometaši. Klub se bo povezal tudi z Velikimi Laščami, predvsem pri delu z mlajšimi selekcijami, njihova vrata pa so odprta tudi za vse druge.

Povezane objave

Kakšna je kakovost kopalnih voda v naši okolici?

Kako ste doživljali včerajšnjo tekmo?

Odvzela prednost vozniku mopeda

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih