Zlata ribica in velikan: glavna junaka slikanice

VIR: Občina Ribnica.

V okviru projekta Banju prijazna občina je občina Ribnica, v sodelovanju s Knjižnico Miklova hiša, izdala slikanico Zlata ribica in velikan.

Skoraj vsak Ribničan pozna legendo o nastanku Ribnice. Zdaj bo ta legenda v obliki slikanice bližje tudi najmlajšim bralcem. Bajko o nastanku Ribnice je izvirno predstavila avtorica teksta Andreja Pogorelc in ilustrirala Klara Perušek.

Župan Občine Ribnica Samo Pogorelc in direktorica Knjižnice Miklova hiša Nastja Hafnar sta slikanico podelila najmlajšim bralcem ob zaključku projekta Bralna značka.

“Na prireditvi je po nagovoru župana in ravnateljice Osnovne šole Ribnica Andreje Modic, slikanico v pristnem ribniškem narečju predstavila knjižničarka Neža Tanko, ki je vse otroke tudi povabila k sodelovanju v poletnem projektu Poletavci, ki vzpodbuja vsakodnevno branje vsaj 30 minut na dan. Več o projektu Poletavci si lahko preberete na spletni strani Knjižnice Miklova hiša ali na povezavi https://www.poletavci.si   Izdajo slikanice je s finančnimi sredstvi omogočila Občina Ribnica, slikanico pa bodo ob vpisu v knjižnico brezplačno prejeli vsi predšolski otroci. S tem projektom želi Občina Ribnica vzpodbuditi branje in bralno kulturo pri naših najmlajših bralcih,” so zapisali na spletni strani ribniške občine.

Povezane objave

Ribniški skavti zbirajo odpadni papir

“Bojim se domov zaradi slabih ocen”

Medvedji mladič na območju Podgorske ulice

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih