Začetek del na rekonstrukciji državne ceste Grič-Breg: Bodo že ta teden odpirali šampanjec?

Ribniški župan Samo Pogorelc, minister za delo, družino in enake možnosti Janez Cigler Kralj in državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Aleš Mihelič, so tako simbolično naznanili začetek del.

V torek so ribniški župan Samo Pogorelc, minister za delo, družino in enake možnosti Janez Cigler Kralj in Aleš Mihelič, državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo, simbolično naznanili začetek del na temeljiti rekonstrukciji dela državne ceste G2-106 med Gričem in Bregom, in sicer od križišča pri Čebelarskemu domu do table z označbo naselja Breg, v dolžini 1.150 metrov.

Poleg temeljite prenove cestišča bo na celotni trasi zgrajena meteorna kanalizacija, obnovljeno bo vodovodno omrežje, nova vertikalna in horizontalna signalizacija, hodnik za pešce, postavljena bo tudi nova javna razsvetljava, nova pa bosta tudi avtobusna postajališča Grič in Breg.

Kar nekaj let je projekt rekonstrukcije tega dela državne ceste obtičal v predalih, z njegovim začetkom pa se pravzaprav začenja večletni infrastrukturni cikel, ki bo vsem udeležencem v prometu od Škofljice do Petrine (ob 3. A razvojni osi), seveda tudi na območju občine Ribnica (krožišče v Žlebiču ter cestna odseka v Nemški vasi in Dolenji vasi), zagotovil večjo varnost v cestnem in tudi železniškemu prometu, je razkril Aleš Mihelič.

Križišče v Žlebiču, podvoz na Škofljici, dom v Osilnici

Jeseni se bo začela gradnja tretjega pasu na cesti od Pijave Gorice do Turjaka s križiščem na Gradišču. Država je v zadnjih letih imela še posebej posluh za revitalizacijo manjših slovenskih krajev z izboljšanjem razmer tudi za obstanek mladih družin na podeželju, je ob zasaditvi prve lopate poudaril minister Janez Cigler Kralj.

Ministrstvo za delo, družino in enake možnosti je od leta 2020 dalo vetra v jadra nekaterih projektom na področju socialnega varstva tudi na Ribniškem (bližnji začetek izgradnje varovanih stanovanj na lokaciji starega vrtca), dokončno pa je storjen zadnji korak tudi pred začetkom dokončanja stavbe v Selih nad Osilnico, kjer bo enota Doma starejših občanov in oddelki rehabilitacijskega centra URI Soča. Prejšnji teden je namreč vlada to investicijo uvrstila v projekt razvojnih programov (konkretno, namenila denar), v torek pa je minister z ekipo in županjo v Osilnici uradno »požegnal« nadaljevanje del.

V pričakovanju velikega dne

»Imam dober občutek, tudi minister v to ne dvomi, da bomo do konca tega tedna na občini z razlogom odprli šampanjec. Zakaj ? Smo tik pred tem, da nam bo uspel veliki met, to je zagon največje naložbe v tem mandatu, levji denarni vložek zanj naj bi skozi osmišljeno projektno dokumentacijo zagotovila država,« je v pričakovanju »velikega dneva«, kakopak, vznemirjen ribniški župan.

(mgć)

Povezane objave

Ribniški skavti zbirajo odpadni papir

“Bojim se domov zaradi slabih ocen”

Kakšno je zdravje prebivalcev Kočevja in Ribnice?

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih