Začenja se futsal liga: Sodražani proti Mlinšam

Danes, v petek, se bo s tekmami prvega kroga začela 30. sezona v prvi futsal članski državni ligi. Med enajstimi ekipami se bodo v boju za vrh lestvice potegovali tudi igralci ekipe THE Nutrition Extrem iz Sodražice. Ekipa trenerja Nika Jelića je bila lani veliko pozitivno presenečenje, zato si želijo nadaljevati na tej ravni.

»To vsekakor drži. Letos v razširjeni, daljši ligi želimo nadgraditi lansko uvrstitev, 4. mesto. Ne bo lahko, saj bo vsakdo lačen točk in jih želel vzeti ravno nam,« pravi Nik, ki srčno upa, da se bodo poškodovani igralci čim prej vrnili med soigralce.

Številne poškodbe

Med poškodovanimi je tudi Andraž Žlindra, ki naj bi bil pripravljen za igranje v končnici prvenstva, februarja. Denis Totoškovič bo po odsluženi kazni na voljo novembra. Poleg nekaj obetavnih okrepitev iz mlajših selekcij so se Sodražani okrepili še z Alenom Zgoncem, medtem ko sta moštvo zapustila vratar Jure Vetrih, ki se je preselil v Dobrepolje, in reprezentant Luka Čop, ki je okrepil zagrebški Dinamo.

»Za nami so optimalne, čeprav težke fizične priprave. Lahko povem, da smo pred današnjo tekmo proti Mlinšam ob 20. uri dobro pripravljeni, a žal v nepopolni zasedbi. Zaradi poškodb bomo imeli manj igralcev v rotaciji. Ne glede na vse pa ne dvomim, da bodo fantje zvečer pred številnim občinstvom dali vse od sebe na igrišču,« pričakuje Nik Jelić.

Več moštev, več tekem

V novi sestavi lige bo tekmovanje v 11-članski ligi potekalo po dvokrožnem sistemu, torej 22 krogov. Po koncu rednega dela bosta 7. in 8. uvrščeni ekipi končali s tekmovanjem. Ekipe od 1. do 6. mesta bodo odigrale končnico za naslov državnega prvaka. Ekipe, ki se bodo po rednem delu uvrstile na 9., 10. in 11. mesto, bodo izpadle iz 1. SFL in v sezoni 2025/2026 ponovno igrale v 2. SFL, če bo drugoligaško tekmovanje formirano. V primeru, da se v sezoni 2025/2026 v tekmovanje prijavi 12 ali več ekip, se bosta ponovno vzpostavili dve futsal ligi, in sicer 1. SFL z osmimi ekipami in 2. SFL s preostalimi ekipami.

(mgć)

Povezane objave

Kako bo vreme danes vplivalo na počutje?

Kočevje bo gostilo mednarodni dogodek: Uvodno brenčanje koordinatorjev mednarodnega projekta EduHive

Vremenska hišica v spomin priljubljenemu vremenarju

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih