Vrtec Kočevje prejel nagrado: Najaktivnejši vrtec na regijskem natečaju

V Vrtcu Kočevje želimo mlade, pa tudi njihove starše, obveščati in informirati, predvsem pa ozavestiti, da s preventivnim ravnanjem in pridobljenim znanjem lahko preprečimo, ali vsaj zmanjšamo naravne in druge nesreče. Vsi lahko pripomoremo k zmanjšanju škode. Najbolj važno pa je, da lahko sebi ali komu drugemu rešimo življenje.

Tako so se vzgojitelji in otroci predvsem veliko pogovarjali o vzrokih za nastanek požara tako doma, v vrtcu kot v naravi ter ravnanju v takšnih primerih. Spoznali so številko 112, preko iger pa so spoznali gasilsko in reševalno dejavnost ter še kaj. S strani Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje smo tako prejeli nagrado: Najaktivnejši vrtec na regijskem natečaju »Naravne in druge nesreče – Požar v naravi«.

Otroci so na to temo bogato likovno ustvarjali, vzgojitelji pa so poskrbeli za ustrezne vsebine.

 

Za delo so bili še dodatno nagrajeni. Prejeli smo nekaj didaktičnih iger in prelepo nagrado: lutkovno predstavo Pikec Ježek in gasilko Jež iz Gledališča FRU FRU. Nagrado bomo seveda izkoristili in tako še utrdili pridobljena znanja.

Irena Robič, ravnateljica Vrtca Kočevje

Povezane objave

Z Veroniko v finale

Vozniki ne upoštevajo del na cesti

Z vlomom povzročili za več tisoč evrov škode

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih