Vabljeni na Dan ročnih del v Kostelu

Zavod za kulturo in turizem Kostel v soorganizaciji z Društvom kostelskih žena Nežica, Turistično-športnim društvom Kostel in Pokrajinskim muzejem Kočevje vabi na Dan ročnih del v Kostelu.

Dogodek bo potekal v soboto, 7. 10. 2023, z začetkom ob 10. uri na parkirišču pod gradom Kostel.

Udeleženci se bodo ob 10. uri zbrali na parkirišču pod gradom, od koder se bodo odpravili na voden ogled etnološke zbirke Babičina kuhinja ter zbirke ročnih del Iz babičine skrinje. Članice DKŽ Nežica bodo predstavile in pokazale kako se plete, kvačka, veze in kleklja.

V drugem delu sledi voden ogled gradu Kostel, etnološke zbirke Sledi časa, spoznavanje zgodovine kostelskih krošnjarjev in kostanjarjev ter razstave klekljane čipke s prikazom izdelave.

Dogodek je organiziran v sklopu 33. Dni evropske kulturne dediščine pod okriljem Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije. Krovna tema letošnjih DEKD je: Redka in dragocena znanja, spretnosti in poklici.

Vodeni ogledi so v sklopu dogodka brezplačni.

Povezane objave

Če ga boste nadzorovali, boste živeli dlje

Poročilo dežurnih policistov PP Kočevje in Ribnica

Pohod po Brodnikov poti

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih