V Kočevju 89 % prirast okužb s Covidom-19!

Foto: Podcrto.si

Iz zdravstvenega doma Kočevje prihajajo zaskrbljujoče vesti. Včeraj so opravili 34 PCR testov in potrdili kar 13 novih okužb. Sedem od teh ne ve, kje bi se lahko okužili.

»Slabo nam gre zadnja dva tedna, prirast okužb zadnjega tedna je kar 89%!« pravi Polona Vidič Hudobivnik, direktorica ZD Kočevje. »Naš semafor se iz oranžne barva v rdečo … Vsi skupaj se moramo potruditi in še malo zdržati, če ne želimo ponovne zaostritve ukrepov na našem koncu. Mi verjamemo, da skupaj zmoremo. Večkrat smo že to dokazali!« je prepričana Hudobivnikova.

Nasveti zdravstvenega osebja

Bolni ne odhajamo nikamor, ne na delo, ne od doma in pokličemo osebnega zdravnika, da čimprej opravimo testiranje in omejimo širjenje prenosa okužbe.

Enako velja za smrkajoče in prehlajene malčke in šolarje. Ti lahko z minimalnimi znaki okužbo razširijo naprej.

Včeraj uspešen cepilni dan

Včeraj so v Kočevju cepili preko 200 oseb, za danes jih je na cepljenje proti COVID-19 naročenih še več, kot jih je bilo včeraj. »Cepljenje poteka hitro in brez zapletov, kar nas veseli. Pripravljeni smo in zmoremo cepiti tudi veliko število ljudi dnevno, upamo samo, da nam z NIJZ v naslednjih tednih pošljejo še več odmerkov cepiva,« dodaja direktorica.

Za cepljenje proti COVID-19 se še vedno lahko prijavite pri izbranem osebnem zdravniku!

M.K.

Povezane objave

Ribniški skavti zbirajo odpadni papir

“Bojim se domov zaradi slabih ocen”

Kakšno je zdravje prebivalcev Kočevja in Ribnice?

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih