Ugasnila življenja štirih motoristov

21. november je Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč.

Medtem ko so bile ceste na Kočevskem v tem letu za voznike osebnih avtomobil dokaj varne, saj ni bilo povzročenih hujših prometnih nesreč, so pa po drugi strani vzele življenja štirim motoristom, ki sicer niso občani Kočevja.

Maja je ugasnilo življenje mlajšega motorista v Poljanski dolini, doma iz okolice Semiča, poleti pa 90-letnika iz Ribnice, na cesti med Gotenico in Kočevsko Reko. Mesec dni pozneje je motorist umrl ob padcu na cesti blizu Kaptola v občini Kostel, nazadnje pa je prejšnji mesec življenje v bližini Mozlja izgubil motorist iz Dolenje vasi.

Njim, kakor tudi vsem drugim, ki so ob trku pločevine umrli na cestah, so tudi letos 21. novembra, ko sicer od leta 2007 obeležujemo Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč, prižgali svečo na Mestni ploščadi.

»Le lani zaradi zaprtja države se nismo na ta dan zbrali, drugače se –poleg članov Združenja šoferjev in avtomehanikov Kočevje – umrlim vedno skupaj poklonimo s predstavniki občine, gasilcev, policije in Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu. Tako je bilo tudi letos,« je dejal Marjan Hočevar, predsednik Združenja šoferjev in avtomehanikov.

(mgć)

Povezane objave

Končno dobra novica!

V Koblarjih ukradli rojstnodnevno darilo

Nesreča med Gorenjem in Malo Goro

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih