Štiri učilnice ob nekdanji meščanski šoli

Direktor podjetja Hipox d.o.o. Milan Šušteršič, ravanteljica OŠ dr. Franceta Prešerna in ribniški župan, Samo Pogorelc.

V kratkem se bo v deželi suhe robe odprlo še eno gradbišče, in sicer v neposredni bližini Športnega parka, ki ga bo podjetje Hipox d.o.o. zgradilo do 25. maja letos. Slednje je bilo med tremi ponudniki uspešno na javnem razpisu tudi za gradnjo prizidka k stavbi B (stara meščanska šola) Osnovne šole dr. Franceta Prešerna Ribnica, ki zaradi vse večjega vpisa v prve razrede in posledično prostorske stiske nujno potrebuje dodatne učilnice.

Pogodbo za novo naložbo sta podpisala ribniški župan Samo Pogorelc in direktor podjetja, Miha Šušteršič. »Današnje dejanje je češnja na torti prizadevanj v zadnjih dveh tednih, ko nam je uspelo s prizadevnostjo občinske uprave, Upravne enote, vodstva osnovne šole in občinskega sveta zagotoviti vso potrebno dokumentacijo, ki je podlaga za prijavo na razpis Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu v proračunskem obdobju 2021 – 2024,« zadovoljstva ni skrival Pogorelc. Meni, da bodo na razpisu uspešni, v primeru pa, da se jim bo iz tega vira denar spodkopal, ga bodo zagotovili v občinskemu proračunu. Del sredstev od naložbe, ki je ocenjena na 443.000 evrov, pričakujejo tudi iz Eko sklada.

Ravnateljica Andreja Modic: “Na šoli nujno potrebujemo nove učne prostore.”

»Res nisem verjela, da nam bo uspelo v tako kratkem času speljati projekt. Na šoli nujno potrebujemo nove učne prostore, saj se je število otrok v zadnjih štirih letih zvišalo s 750 na 922, kolikor jih je letos. Prihodnje šolsko leto bo še 60 učencev več,« je dejala ravnateljica, Andreja Modic.

Na Upravni enoti Ribnica pa že teče postopek za pridobitev gradbenega dovoljenja. V novem prizidku bodo prostori za štiri učilnice na razredni stopnji, v kleti pa bo jedilnica. Skupna površina vseh prostorov bo tako 350 kvadratnih metrov. Dela se bodo začela po pridobitvi povratne informacije iz Ljubljane, zaključek pa je predviden še pred koncem naslednjega šolskega leta.

(mgć)

Povezane objave

Končno dobra novica!

V Koblarjih ukradli rojstnodnevno darilo

Ali v nedeljo lahko kosimo travo?

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih