Štipendije za nadarjene dijake in študente ter deficitarne kadre

FOTO: iStock

S sklepi ene izmed točk dnevnega reda zadnje seje občinskega sveta v Ribnici bodo zagotovo najbolj zadovoljni dijaki in študentje. Občinski svet je namreč sprejel dva pravilnika, in sicer o Štipendiranju nadarjenih dijakov in študentov ter o Štipendiranju deficitarnih kadrov v občini.

Upravičenci do štipendij iz prvega pravilnika so dijaki in študentje, ki zaradi svoje izjemne nadarjenosti in dosežkov na različnih področjih ter aktivnega delovanja v lokalnem okolju s svojim doprinosom še posebej veliko prispevajo k prepoznavnosti Ribnice v slovenskem in mednarodnem prostoru ter hkrati bogatijo družbeno življenje v domačem okolju.

Z ukrepom Štipendiranje deficitarnih kadrov na Gimnaziji in Srednji šoli Kočevje – pogodba o tem je bila med občinami Kočevje, Kostel, Ribnica, Sodražica in Loški Potok podpisana februarja letos – želi občina zagotoviti ustrezen kader na trgu delovne sile glede na povpraševanje delodajalcev v lokalnem okolju ter promovirati in spodbujati vpis na tiste programe in področja srednješolskega izobraževanja, ki pospešujejo gospodarski razvoj in izboljšujejo zaposljivost mladih v lokalnem okolju.

Občina bo v proračunu za šolsko leto 2022/23 zagotovila 2000 evrov za štipendiranje nadarjenih dijakov in študentov, ter 1600 evrov za štipendiranje deficitarnih kadrov.

(mgć)

Povezane objave

Ribniški skavti zbirajo odpadni papir

“Bojim se domov zaradi slabih ocen”

Kakšno je zdravje prebivalcev Kočevja in Ribnice?

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih