Število okužb s Covidom-19 v državi upada, na Kočevskem raste!

Foto: Si21.com

Tekom vikenda so zdravstveni delavci v Kočevju opravili skupno 54 PCR testov. V soboto, 20. 2. 2021, so potrdili 7 novih okužb Covidom-19, v nedeljo pa še 11. Pri večini gre za znan stik s pozitivno osebo, pri petih osebah pa izvor okužbe ni znan.

Direktorica ZD Kočevje Polona Vidič Hudobivnik ob zadnjih statistikah izraža zaskrbljenost, saj število okužb na ravni države upada, na Kočevskem pa zadnjih šest dni raste. “Če ste bolni ostanite doma in kontaktirajte osebnega zdravnika. Prehlajenih otrok ne peljite v vrtec ali na počitniško druženje k babicam in dedkom,” poziva, ob tem pa dodaja, da opaža, da nekateri znakov prehlada ne jemljejo resno in jih posledično ne prepoznavajo kot možen simptom Covida-19. “Znano je, da smrkanje, kašelj, prehladni znaki, bolečine v mišicah in žrelu, povišana telesna temperatura, glavobol, driska ….tudi če so le v blagi obliki, lahko pomenijo COVID-19. Pri otrocih so simptomi običajno blažji, kot pri odraslih. Za preprečevanje prenosa virusa SARS-Cov2 je ključno, da vsi, ki imate kakršenkoli zgoraj naštet simptom ali znak ostanete doma in se posvetujete z osebnim zdravnikom ali pokličete v COVID ambulanto. zdaj v času vikenda. Napoteni boste na bris, ki bo potrdil ali ovrgel sum na COVID-19,” pravi.

A vendar se ob tovrstnih pozivih pojavlja vprašanje predvsem iz strani alergikov na cvetni prah, saj se sezona tovrstnih alergij že začenja. Na družabnem omrežju Facebook je tako ob pozivu za preventivno izolacijo ob prehladnih simptomih že “padel” komentar, da se alergiki na cvetni prah lahko kar zaprejo v hiše do poletja. Leska se namreč že odpira, vsem, ki imajo ob tem zdravstvene težave, pa se začenja sezona zabasanega nosu, smrkavost. Hudobivnikova pritrjuje pomislekom in izpostavi dejstvo, da je za alergike razlikovanje simptomov alergije od česa drugega težje. Zato svetuje, da se poslužujejo antihistamiikov, ki pomagajo ustaviti smrkanje.

M.K.

Povezane objave

Ribniški skavti zbirajo odpadni papir

“Bojim se domov zaradi slabih ocen”

Kakšno je zdravje prebivalcev Kočevja in Ribnice?

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih