Sibor iz Abu Dhabija z odličnim izkupičkom

Za Siborjem je ponovno odlično leto. FOTO: Sibor.

8 članov Siborja in 2 trenerja.

Med 2. In 10. novembrom 2021 je v Abu Dhabiju potekalo Svetovno prvenstvo za kadete, mladince in člane v ju-jitsu borbah, duo sistemu, show duo sistemu ter ne-wazi, katerega se je udeležilo 61 držav in 1.400 tekmovalcev.

Svetovnega prvenstva se je pod okriljem Ju-jitsu zveze Slovenije udeležilo tudi 19 slovenskih reprezentantov.

Člani Sibor Inotherm so se prvenstva udeležili z osmimi člani in dvema trenerjema.

Prvi je nastopil Vid Belič v kategoriji mladinci borbe do 85 kg, kjer ga je čakalo 8 nasprotnikov. Vid je prvega tekmovalca iz Romunije premagal in se uvrstil v polfinale. Tam je imel borbe z predstavnikom iz Črne gore, ki je bil za Vida pretrd oreh, zato ga je čakala borba za 3. mesto proti tekmovalcu iz Kazahstana. Vid je nasprotnika suvereno premagal in osvojil bronasto medaljo. To je bil za Vida lep zaključek mladinske kategorije, saj v naslednjem letu nastopa že med člani, kjer pa ne dvomimo, da nas bo tudi razveselil z odličnimi rezultati.

FOTO: Sibor.

Naslednji dan so na tatami stopili trije duo pari, in sicer Anže Golež in Enej Žagar v duo U18 moški pari, Sara Divjak in Neža Levstik U18 ženski pari ter Nejc Podlogar in Jaka Divjak duo U21 moški pari.

Enej in Anže sta imela štiri borbe, vendar vse izgubila. Nastopala sta zelo dobro, vendar po 2. mestu iz Evropskega prvenstva je bilo tu preveč treme, odločale pa so malenkosti. Pred Enejem in Anžetom je še svetla prihodnost, zato je 5. mesto na svetu še vedno odličen rezultat.

Istočasno sta se v svoji kategoriji borili tudi Sara in Neža, ki sta se v prvem boju pomerili s parom iz Kazahstana in prepričljivo zmagali, kar je že pomenilo boj za medalje. Na koncu jima je uspelo in osvojili sta bron. Za punci je medalja velika vzpodbuda, za klub pa pokazatelj, da imamo še en odličen duo par, ki lahko posega po najvišjih mestih.

V popoldanskih bojih sta pršila na vrsto tudi mladinca Nejc in Jaka. Njuna predstava je bila najboljša do sedaj, vendar za sodnike to ni bilo dovolj. Izkupiček treh porazov in ene zmage je prinesel nehvaležno 4. mesto. Ne dvomimo, da z vztrajnostjo, trdimi treninge ter tudi nekaj športne sreče pri sodnikih se bo kmalu pokazal vrhunski rezultat.

Tretji dan tekmovanja pa sta bila na vrsti samo še kadeta med mešanimi pari Nika Kotar in Jaka Divjak. Njune predstave so bile enako dobre kot na Evropskem prvenstvu, ko sta bila bronasta, vendar pa – še pod vtisom sodniških kriterijev s prejšnjega dne – nista mogla poseči po več kot 5. mestu na svetu.

Izjemni rezultati pomenijo za nekatere člane napredovanje v višji pas pri ju-jitsu!

S tem prvenstvom so se tekmovanja za člane Siborja na najvišji ravni v letošnjem letu zaključila. Iz treh prvenstev smo prinesli 5 medalij (zlato, srebrno in 3 bronaste), kar je super, naslednjo leto pa se nadejamo še boljših rezultatov.

Elvis Podlogar, predsednik Siborja

Povezane objave

Ribniški skavti zbirajo odpadni papir

“Bojim se domov zaradi slabih ocen”

Medvedji mladič na območju Podgorske ulice

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih