Saharski pesek dosegel naše kraje

V petek bo sončno, oblačnost se bo od zahoda nekoliko povečala. V hribovitem svetu popoldne in zvečer ni izključena kakšna ploha ali nevihta. Zapihal bo jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 21, najvišje dnevne od 30 do 36 stopinj Celzija.

Opozorilo: Danes sredi dneva in popoldne bo predvsem v jugovzhodnih krajih velika toplotna obremenitev.

Obeti: V noči na soboto in v soboto zjutraj bodo v severnih krajih možne posamezne nevihte. V soboto bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem popoldne in zvečer bodo krajevne plohe ali nevihte. Pihal bo vzhodni veter, vročina bo popustila. V nedeljo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo in nekaj plohami. Ponekod bo pihal severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja.

Vremenska slika: Vremenska fronta valovi od vzhodne čez srednjo Evropo severno od Alp do Francije in Pirenejev. Nad naše kraje v višinah doteka precej topel in razmeroma suh zrak, v njem je tudi precej saharskega peska.

Povezane objave

Še en dan v šolskih klopeh in počitnice

Kaj se dogaja s cenami nepremičnin?

Vroče bo!

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih