Roman Hrovat je odšel s funkcije podžupana

Roman Hrovat se je po šestih letih poslovil s položaja kočevskega podžupana in se vrača v zaslužen pokoj, kjer namerava čas nameniti predvsem svoji družini in bližnjim. Nekdanji vojaški pilot se je županu dr. Prebiliču in listi Moja Kočevska pridružil leta 2014, po zmagi liste na volitvah pa je kot nepoklicni podžupan prevzel različna področja delovanja, s poudarkom na civilni zaščiti in krajevnih skupnostih, ter usklajevanje občinskega sveta. Kot podžupan in občinski svetnik iz vrst Moje Kočevske je vedno poudarjal pomen povezovanja in sodelovanja.

Želja po umiku s funkcije nazaj v zasebnost je tlela že nekaj časa, in kljub temu, da se noben trenutek ne zdi zares pravi za odhod, je odločitev po umiritvi razmer v povezavi s koronavirusom dozorela. Svojim sodelavcem se zahvaljuje za leta dobrega in plodnega sodelovanja, ki pa tudi z odhodom s funkcije še ni povsem zaključeno. Še naprej namreč ostaja aktiven pripadnik Civilne zaščite kot tudi občinski svetnik iz vrst Moje Kočevske.

Župan dr. Vladimir Prebilič je podžupanu ob odhodu izrazil svojo hvaležnost za odlično sodelovanje pri izvedbi številnih projektov, ki so izjemnega pomena za razvoj Kočevskega. Brez dvoma gre velik del zaslug za uspehe naše občine tudi Romanu, izpostavlja župan in dodaja, da kljub temu, da ga bodo na Občini Kočevje pogrešali, razume in podpira njegovo osebno odločitev. Veseli ga, da se poti z odhodom s funkcije ne bodo povsem razšle, kar je v teh negotovih časih izjemnega pomena, saj je prav Roman pomembno prispeval k obvladovanju koronavirusa v naši občini. O morebitnem kandidatu ali kandidatki za novega podžupana trenutno na občini ne razmišljajo, na tej funkciji pa ostaja Gregor Košir, ki se je ekipi pridružil v lanskem letu.

Kolektiv občinske uprave Občine Kočevje Romanu želi veliko sreče in lepih trenutkov.

Katja Godeša, Občina Kočevje

Povezane objave

(GALERIJA) Čudovit praznik motoristov

NAMIG ZA IZLET: Dom na Grmadi – Nova ekipa, nov zagon!

V Ljubljani za 1,30 evra na sodišče, v Kočevju za 66 evrov oprostitev

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih