Ribniški plavalci po daljšem premoru zopet na tekmovanjih

Po več kot štirih mesecih tekmovalnega premora so ribniški plavalci in plavalke zopet lahko izkusili nekaj tekmovalnega adrenalina in se pomerili s sovrstniki na 5. razvojnem pokalu v Ravnah na Koroškem, ter na mednarodnem mitingu v Radovljici. Odlično vzdušje in želja po tekmovanju je prineslo vrsto dobrih rezultatov in visokih uvrstitev.

Najmlajši plavalci in plavalke so nastopali 4. 7. 2020 v Ravnah na Koroškem in se tako, kot že v preteklosti, borili za najvišja mesta. Izjemno je nastopila Marta Arko, ki se je veselila skupne zmage med deklicami v seštevku štirih disciplin. Posamično je slavila na 100 m delfin, drugo mesto ji je pripadlo na 400 m mešano, tretja med trinajstletnicami pa je bila na 50 m prosto. Med deklicami je na najvišji stopnički stala tudi Zara Čirović na 50m prosto. Med dvanajstletnicami si je 3. mesto priplavala še Lana Poje Mihelič na 100 m delfin. Zmage se je veselila tudi Polona Tanko, ki je bila na 200 m mešano boljša od vseh desetletnic v Sloveniji.

Ribniška dekleta so se prav tako na stopničke povzpela v štafete 4x 100 m mešano, kjer so osvojila 3. mesto, v postavi Marte Arko, Doroteje Vlahov, Lane Poje Mihelič in Zare Čirović.

Teden dni kasneje pa so se starejši plavalci in plavalke pomerili na tradicionalnem mednarodnem mitingu v Radovljici. Številčna ekipa Ribničanov je uspešno nastopila in domov prinesla številna odličja.
Med člani si je 3. mesto na 50 m prosto, 50 m in 100 m delfin priplaval Robert Lovšin. Med mladinci si je Vid Lovšin na 200 m delfin priplaval 2. mesto, na 100 m delfin pa tretje.

Najboljši posameznik med nastopajočimi kadeti na tekmovanju je bil Filip Čirović z zmagami na 50 m delfin, 100 m in 200 m prosto. Na 200 m in 400 m mešano pa je osvojil 2. mesto. Med kadeti si je Maja Levstek priplavala 2. mesto na 50 m in 100 m hrbtno, na 200 m hrbtno pa je osvojila 3. mesto.
Prav tako na tretjo stopničko se je uspelo prebiti Klemnu Topolniku na 50 m in 100 m prsno.

Čestitamo.

Miha Koren, PK Ribnica

Povezane objave

(GALERIJA) Čudovit praznik motoristov

Sodražani in Vrhničani napolnili ribniško dvorano

NAMIG ZA IZLET: Dom na Grmadi – Nova ekipa, nov zagon!

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih