PP Kočevje, Ribnica: V znamenju požarov… stanje je zaskrbljujoče

(Foto: Nik Vidmar)

Policisti PP Kočevje so tekom vikenda obravnavali naslednje dogodke:

  • kaznivo dejanje tatvine,
  • kaznivo dejanje poslovne goljufije,
  • prometno nesrečo z materialno škodo in udeležbo divjadi,
  • kaznivo dejanje zalezovanja,
  • dva zasega vozila zaradi kršitev Zakona o pravilih  cestnega  prometa,
  • trem osebam je bilo odvzeto vozniško dovoljenje zaradi kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa in
  • dva travniška požara.

Včeraj popoldne, nekaj po 17. uri, je gorelo na Gričku pri Željnah. Gorečo travnato površino v obsegu približno 400 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Šalka vas. Gorelo pa je tudi čez slabe 4 ure, ob 21-ih, ko so na Trati v Kočevju gorele smeti in odpadni avtomobilski sedeži. Gasilci PGD Kočevje so pogasili požar na površini pet kvadratnih metrov. Vzrok požara ni znan. Pa bo preiskan? Verjetno ne.

V soboto zvečer pa smo bili Kočevci priča še enemu obsežnemu požaru okoli Rudniškega jezera. Več informacij o požaru (in morebitnem preiskovanju slednjega) še pričakujemo.

S takšnim tempom bomo prekoračili najvišje število požarov v določenem letu

Trenutno je največ zabeleženih požarov v letu 2017, ko jih je bilo 147. Kar 105 je bilo požarov v naravi oziroma na prostem, 37 v objektih, na prometnih sredstvih so tedaj zabeležili tri požare, dva pa v komunalnih in drugih zabojnikih. Letos – pa smo šele dobro zakorakali v april – imamo trenutno zabeleženih 86 požarov, od katerih močno prevladujejo požari v naravi oziroma na prostem, takšnih je namreč kar 75. In to v le treh mesecih! Če bo šlo tako naprej, leto 2021 Kočevsko ne bo zaznamovala le korona, pač pa tudi obilica neupravičenih, neraziskanih in nekaznovanih požarov. Žalostno.

Vir: spin3.sos112.si

PP Ribnica pa za pretekli vikend poroča o naslednjih interventnih dogodkih:

  • Na lokalni cesti Opalkovo – Knej je voznik osebnega avtomobila povozil srno. Vozniku je bilo izdano Obvestilo o odstopu od ogleda.
  • Policisti so pri rednem delu vozniku kolesa z motorjem le tega zasegli zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja. Zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog.
  • Sprejeli smo prijavo za tatvino dveh sadik češnje. Po vseh zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba.
  • Na regionalni cesti št. 748 je voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal izven vozišča in se prevrnil. Voznik je utrpel lažje telesne poškodbe, izdan pa mu je bil plačilni nalog.

N.Š.

Povezane objave

Letošnje poletje najbolj vroče v zgodovini meritev

Poslanci o reševanju romskih vprašanj

Uspešno zaključen še en Festival poklicev!

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih