Potrjeno! Ginekolog Raid Al Daghistani podal odpoved delovnega razmerja

Kot smo poročali že danes dopoldne na našem Facebook profilu, so do nas prišle govorice, da naj bi kočevski ginekolog Raid Al Daghistani podal odpoved delovnega razmerja. Informacijo smo takoj preverili pri direktorici Zdravstvenega doma Kočevje, Poloni Vidič Hudobivnik, ki nam je odgovorila, da govorice držijo. Torej, po vseh množičnih odhodih dobrih zdravnikov, s katerimi so bili več kot zadovoljni tudi kočevski pacienti, nas tokrat, že jutri, zapušča še – po mnenju velike večine – odličen ženski ginekolog.

O vzrokih, zakaj je dr. Al Daghistani podal odpoved pa dr. Vidič Hudobivnikova odgovarja, da je razlog osebne narave in da se vrača na prejšnje delovno mesto.

Direktorica je opisala tudi okoliščine in dogovarjanja, ki so potekala med njim in zdravstvenim domom, ki pa so se očitno končale nam (in očitno tudi ZD Kočevje) v škodo. »Najprej je rekel, da ostane v Kočevju, če dobi koncesijo. Takoj sem se dogovorila za sestanek z županom, saj o tem odloča ustanoviteljica – Občina Kočevje. Dr. Al Daghistani si je naslednji dan premislil glede koncesije in do pogovorov o tem sploh ni prišlo. Da bi ostal, smo ponudili vse, kar v okviru dela v javnem zavodu lahko; delovne pripomočke, material, izobraževanja, nove laboratorijske storitve, sodelovanje z diabetološko ambulanto dr. Klenove za obravnavo nosečniškega diabetesa, maksimalni plačni razred, nadurno delo, po odobritvi sveta zavoda smo na ministrstvo za zdravje poslali prošnjo za sklenitev podjemne pogodbe z lastnim zaposlenim, v pripravi je idejna osnova prenove ginekološkega dispanzerja v bližnji prihodnosti.«

Težave so v ginekološki ambulanti imeli pri sestrah (porodniški dopust, poškodba, odpoved delovnega razmerja), a so jih, kot pravi Vidič Hudobivnikova, po najboljših močeh sproti reševali. Trenutno tako v ambulanti stalno delata dve medicinski sestri.

Sistem se vrača na nedavno delovanje… pet delovnih dni, štirje različni ginekologi?

Direktorica pravi, da bo sodelovanje z Al Daghistanijem še naprej potekalo, saj bo delal pogodbeno, dvakrat tedensko, kot je že delal pred redno zaposlitvijo v ZD Kočevje, ki jo je sklenil nedolgo nazaj. »Za delo smo dogovorjeni še z dvema ginekologinjama iz Novega mesta, ki bosta delali pogodbeno. Pogovori potekajo še z enim ginekologom iz Ljubljane.« Direktorica miri, da bo delo v ambulanti predvidoma nemoteno teklo naprej.

Ampak, ali si res želimo toliko različnih ginekologov naenkrat? Namreč, na ta način je delo v ginekološki ambulanti že potekalo, a – roko na srce – precej neuspešno in ženskam neprijazno. Namreč, ni ravno prijetno, da te ob vsakem obisku pregleda drug ginekolog…

V ZD Kočevje sicer pravijo, da so vse aktivnosti za zaposlitev novega stalnega ginekologa že v teku, objavljen je tudi razpis za to delovno mesto. »Pogovori za stalno zaposlitev s kolegico, ki končuje specializacijo v novembru pa tudi že potekajo in upamo, da bodo uspešni,« se nadeja dr. Vidič Hudobivnikova.

N.Š.

Povezane objave

NAMIG ZA IZLET: Dom na Grmadi – Nova ekipa, nov zagon!

V Ljubljani za 1,30 evra na sodišče, v Kočevju za 66 evrov oprostitev

Hanami sakura: Poklon češnjevim cvetovom

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih