Pogled skozi okno je zelo moteč

Pravijo ji, da je kritično oko Kočevske krajinske (ne)urejenosti. Zelo rada se sprehaja in obenem dnevno “secira” vsak detajl mesta ob Rinži. Nenehno se spogleduje z cvetličnimi koriti, okrasnim drevjem, zasajenimi vrtovi, klopmi, oglaševalnimi ploščami….

Mateja Dekleva, sicer Ribničanka, dolgo živeča v naselju na Gričku, nedaleč od Kočevja, je promotorka lesa in arhitektka z veliko začetnico. Zato jo je, ko se je prejšnji teden prvič peljala z vlakom iz rojstne dežele suhe robe proti svojemu družinskemu gnezdecu, poleg občudovanja čudovitih koščkov ravnine in gričevja ob progi zelo prizadela grmada smeti in neurejenost, tudi ščavje, nedaleč od stavb pred Kočevjem. »Ni kaj, kmalu pokličem Tino Kotnik, zanjo bi lahko rekla, da je dežurni ekolog, in se dogovoriva o, če že ne prej, spomladanski očiščevalni akciji ob progi, da bo pogled z vlaka vsem prijaznejši,” je odločna Mateja.

(mgć)

Povezane objave

Ribniški skavti zbirajo odpadni papir

Meritve hitrost: Kje vas lahko ujamejo?

Aljaž Hočevar iz TK Kočevje z odličnim rezultatom

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih