Odziv župana na ovadbe v primeru Melamina

Na novico, da so kriminalisti po preiskavi eksplozije v Melaminu ovadili več ljudi, se je odzval kočevski župan Vladimir Prebilič. Slednji ocenjuje, da v Melaminu očitno vse le ni bilo tako dobro, kot jim je bilo zagotovljeno, sicer do kazenskih ovadb ne bi prišlo. Prepričan je, da bi se Melamin moral preseliti na drugo lokacijo.

Po besedah Prebiliča je dobro, da je prišlo do točke, ko je znanega kaj več o tem, kaj se je dogajalo pred nesrečo in kdo je zanjo odgovoren. “Ljudje imajo namreč to pravico vedeti,” je dejal novinarjem. Želi si tudi, da bi končen odgovor na omenjena vprašanja dobili čim prej.

Po njegovem bi bilo dobro, da bi se iz nesreče vsi skupaj nekaj naučili, v občini pa da bi nadaljevali s postopki za preselitev podjetja iz mesta Kočevje na drugo lokacijo. “Še vedno namreč trdim, da trenutna lokacija ni primerna za takšno dejavnost, ki bi jo bilo treba umakniti nekam drugam,” je dejal. “Hkrati pa vidim v tem tudi priložnost za zavedanje, da v kolikor se bomo v Kočevju še kdaj odločili imeti takšno tehnologijo, da je lahko prostora za izboljšave na področju varnosti očitno še kar nekaj,” je dodal.

Povezane objave

Ali v nedeljo lahko kosimo travo?

 Dr. Vladimir Prebilič: Pogum ZA močnejšo Evropo in boljšo Slovenijo

Ivan Čampa: Dan si zapolni z dobrimi deli in glasbo

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih