Občina Ribnica bo subvencionirala stroške prevoza pitne vode

V mesecu aprilu je bil sprejet Pravilnik o subvencioniranju stroškov prevoza pitne vode v Občini Ribnica, ki bo stopil v veljavo 2. maja 2020 in določa merila za dodelitev finančnih sredstev iz sredstev proračuna, za subvencioniranje prevozov pitne vode občanom s stalnim prebivališčem v Občini Ribnica.

Do subvencioniranega prevoza pitne vode so upravičena gospodinjstva oziroma uporabniki s stalnim prebivališčem v občini Ribnica, ki nimajo možnosti priključitve na javno vodovodno omrežje, kot edini vir pitne vode pa uporabljajo vodnjak, ki se polni s kapnico, oziroma so priključeni na drug, v sušnem obdobju presihajoč vodni vir. Do subvencioniranega prevoza pitne vode je upravičen uporabnik, kateremu je bila na podlagi vloge izdana odločba o vpisu v Evidenco upravičencev subvencioniranega prevoza pitne vode. Uporabniku oziroma posameznemu gospodinjstvu Občina subvencionira največ šest prevozov na leto. V primeru, da je uporabnik gospodinjstvo s štirimi ali več člani, Občina subvencionira največ dvanajst prevozov na leto. Občina bo poravnala stroške prevoza pitne vode v deležu 100 % iz namenske proračunske postavke.

Tina Peček, vodja kabineta župana Občine Ribnica

Povezane objave

Ukrepajte že pri zmanjšani fizični zmogljivosti, ki se pojavi brez drugih jasnih razlogov

(GALERIJA) Čudovit praznik motoristov

NAMIG ZA IZLET: Dom na Grmadi – Nova ekipa, nov zagon!

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih