Nika S. z novo skladbo Replay

FOTO: Miha Janež.

NIKA S. predstavlja novo skladbo: Replay. Tako glasba kot tekst sta delo Nike Stefanišin (Nike S.). Za snemanje instrumentala, produciranje in aranžma je odgovoren Miha Janež, ki je pripravil tudi minimalističen a prikupen animacijski video in bo na voljo za ogled danes ob 18:18. Miks in master pa je plod dela Petra Ošlaja. 

Pesem je sicer nastala že leta 2018 in bila prvič izvedena med osnovnošolci kočevskih osnovnih šol v sklopu projekta RTM Kočevska, bila prepevana in uporabljena za ustvarjanje na poletnih delavnicah projekta K3 Ljudske univerze Kočevje v letu 2022 in posledično, končno, tudi posneta s prikupnimi otroškimi glasovi letošnjega leta. Najdemo jo še na letošnji, že 13. zaporedni, kompilaciji Društva kočevskih glasbenikov, Kočevje špila – Narod si bo pisal sodbo sam, katere predstavitev je danes, v Šeškovem domu Kočevje.
FOTO: Miha Janež.
Poleg skladbe Replay je Nika S., v septembru 2023, izdala single Letiva in videospot zanj posnela kar v času dopusta na Portugalskem, pred tem pa v letu 2022 skladbi Nisi sam in Počakaj me. S slednjo je prišla tudi do finala Eme Freš v januarju 2022 in zanjo posnela videospot v domačem Kulturnem centru, pod taktirko DUAVIZ Mihe Janeža (kamera, režija, montaža, luč).
Pred tem je v sklopu dueta Nika et Nejc posnela skladbo Zgodbo piševa, ki sta jo izdala preko založbe Nika Records in zanjo posnela videospot ter skladbo Ne morem več, ki jo prav tako najdemo na kompilaciji Društva kočevskih glasbenikov, Kočevje špila…in svet se vrti, decembra 2020.
Kljub lastnemu ustvarjanju pa je Nika S. vpeta v lokalno glasbeno in kulturno okolje že od majhnih nog, od različnih pevskih zborov in zadnjih 12 let aktivno sodeluje s kočevskim kantavtorjem Romanom Zupančičem (poznan tudi kot Gaber Brin, Zadnji Taxi, …) ter sodeluje na vseh dobrodelnih prireditvah na Kočevskem.

Povezane objave

Veste, kako ravnati v primeru okvare vozila na avtocesti?

Na Trubarjev stol se je usedel Martin Golob

V Sodražico prihajajo zvezde ex-yugo rock scene

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih