Neplačevanje položnic za tiste, ki so to leta izkoriščali, se počasi končuje

Hiša, iz katere so deložirali najemodajalca.

Že sama beseda deložacija zveni neprijetno, ko se kaj takega zgodi v naši bližini pa se novica hitro razširi med ljudi. Takšna prisilna izselitev se je včeraj zgodila tudi v Kočevju na Kolodvorski ulici, kar pomeni, da se bo neplačevanje položnic sedaj kaznovalo bolj odločno.

Postopek je trajal eno leto

Eno leto je trajal postopek, da je lastnik stanovanja prisilno izselil najemnika, ki mu že pred tem ni plačeval najemnine in ne ostalih stroškov. Zgodba bi lahko zbujala ogromno sočutja, a je potrebno biti tudi odkrit in pravičen do vseh vpletenih, tudi in pa predvsem do sosedov ter otrok.

Najemnik se je v času svojega najema v stanovanju izkazal kot zelo slab najemnik, zato mu je najemodajalec prekinil najemno razmerje. Ker se ni želel izseliti, je bil primoran izklopiti elektriko in tako je bil v stanovanju še leto dni brez elektrike. A seveda ni bilo tako, saj se je na nezakonit način najprej priklopil na skupno elektriko v hodniku večstanovanjske hiše in tako vsem sosedom dvigoval strošek porabe skupne elektrike. Po ugotovitvi so preprečili nadaljnjo krajo električnega toka, a se je iznajdljivež, ponovno nezakonito, priklopil na javno elektriko in tako v stanovanju prebival celo leto od uvedbe postopka deložacije ter uničeval zasebno lastnino.

Včeraj prisilna izselitev najemnika

Včeraj so najemnika prisilno izselili, a se je takoj po izselitvi odločil, da bo nezakonito vstopil (vdrl) v občinsko stanovanje na drugi strani ceste (nebotičnik) in si poskušal prisvojiti stanovanje na silo. Uradnega podatka, kako se je odzvala občina, še nimamo, a informacije, ki smo jih uspeli prejeti so, da naj bi odreagirala hitro in učinkovito.

Otroci živijo v neustreznih razmerah

Da govorimo o nekom, ki mu ni mar za pravila in težko ali pa sploh ne sprejema odgovornosti priča tudi dejstvo, da naj bi se na Centru za socialno delo odvijal tudi postopek odvzema otrok zaradi neustreznih bivanjskih razmer, ki trajajo že predolgo časa.

Seveda smo pri pisanju takšnih člankov vedno previdni, a po drugi strani priznavamo, da je dosledno delovanje vseh institucij nujno potrebno za ohranjanje normalnega in dostojnega življenja starejših, predvsem pa otrok, ki ne smejo služiti zgolj zvišanju prejema socialnih prejemkov. Otrok mora obiskovati pouk, se izobraževati, saj je tako v stiku z institucijami, ki lahko prve zaznajo slabe razmere v družini in hitro odreagirajo za dobro otroka.

Povezane objave

Ribniški skavti zbirajo odpadni papir

“Bojim se domov zaradi slabih ocen”

Kakšno je zdravje prebivalcev Kočevja in Ribnice?

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih